Mark Söhngen

Popmuziek

I want to break free (Queen), A wither shade of pale (Procol Harum), Always on my mind (Elvis), Black Magic Woman (Santana), het zit er allemaal op, op onze tweerijertjes, nu alleen nog even eruit halen!

10 • Mark Söhngen | CF - niveau 2-3

In deze workshop gaan we een aantal popliedjes leren spelen, bekende liedjes die iedereen eigenlijk wel kent, maar die je zelden op een trekharmonika hoort spelen. Terwijl het toch prachtige melodieën zijn, die ook in een kampvuur-versie goed overeind blijven.

We zullen ontdekken dat in de popmuziek, anders dan in de folkmuziek, de rechterhand vaak vóór of achter de tel speelt, terwijl de linkerhand een gewoon regelmatig ritme neerlegt. Zoals in de spreektaal eigenlijk, heel natuurlijk, je spreekt je woorden en zinnen ook niet precies óp de tel.

We gaan de melodie spelen, maar ook kijken hoe je die ook met je rechterhand zou kunnen begeleiden als er gezongen of gesoleerd wordt.

Mark Söhngen is beroepsmuzikant, houdt van veel soorten muziek, zingt en speelt trekharmonika en akkordeon in Captain Gumbo en in Taaftere, geeft schoolconcerten met Kruis en Mol, trad en treedt op met veel anderen, schrijft harmonikaboeken, geeft workshops en maakt graag zijn eigen melodieën.
 

Steun De Harmonicahoek Terug   > Trek er es Uut     > Nieuwsarchief       > Nieuws uit 2015         > Workshops           > Mark Söhngen
Bericht van een van onzer sponsors op Facebook:
De Accordeonspecialist.

De Workshops


Google Analytics Alternative