Swingen met ‘We Sock’

Jongerengroep

Foto: Gert-Jan Kamphorst

Jongerenband 'We Sock' gaat dit jaar een optreden voor het zaterdagavond programma voorbereiden. Dat houdt in dat we voor dansers gaan spelen en dus moet het swingen.

3 • Auke Eringa - Jongerengroep

Omdat dansnummers langer mogen duren dan luisternummers gaan we flink kilometers maken op ons instrument en zijn er meer mogelijkheden voor solo's en leuke ideetjes in de arrangementen. We gaan dus echt lol hebben van de uren die we in de oefenruimte doorbrengen.

De deelnemende muzikanten krijgen ruim op tijd hun partijen toegestuurd zodat we op donderdagochtend meteen kunnen gaan spelen. Wat het precies wordt moet nog een beetje een verrassing blijven maar ik zit te denken aan een We Sock Shuffle, een Klezmer Scottisch, een romantische Mazurka, een opzwepende Bourrée en een supergezellige Cercle.

Ik hoop dat we weer een sterke ritmesectie van piano en gitaar bij elkaar krijgen. Getalenteerde drummers hadden we vorig jaar in elk geval in overvloed. Voor een ongepolijst, puur, traditioneel randje zijn een paar violistes(n) en trekharmonica spelers onontbeerlijk. Verder een zangeres, ukeleles, fluiten, melodica's, kazoo's, rommelpotten, saxen en ander koperwerk, een klarinet..... ben ik nog iets vergeten?

Steun De Harmonicahoek Terug   > Trek er es Uut     > Nieuwsarchief       > Nieuws uit 2015         > Workshops           > Jeugdmuziekgroep Auke
Bericht van een van onzer sponsors op Facebook:
De Accordeonspecialist.

De Workshops


Google Analytics Alternative