verder terug begin
GC • Gevorderden

 

Emmanuel Pariselle

14. Een kleine reis door Frankrijk

Emmanuel Pariselle gaat in zijn workshop een kleine ‘Tour de France’ maken om de stijlen en de versieringen van de Franse muziek te laten zien en horen. Daarbij besteedt hij veel aandacht aan het zoeken en spelen van ritmes en akkoorden, ook met de rechterhand, want: “I think that this instrument is wonderfull  instrument for accompagnement, you have a full brass section in your hands!”

Emmanuel is al heel lang een bekende muzikant van traditionele muziek in Frankrijk. Hij speelt naast trekharmonika ook concertina en low-wistle Hij begeleidt en speelt samen met veel muzikanten en zangers, maar zingt zelf ook. Hij heeft een prachtige speelstijl met veel finesse. Daarnaast heeft hij een enorme kennis van het Franse repertoire en het traditionele Franse lied (La Bergère).
Maar ook cajun (French Alligators)  en ierse muziek (met Martin O'Connor), hebben zijn belangstelling.

Emmanuel is ook harmonika-bouwer, geeft harmonika-zelfbouw- cursussen en heeft meegedacht bij ontwerpen die zijn gemaakt voor o.a. Saltarelle en Hohner.

Steun De Harmonicahoek Terug   > Home     > Trek er es Uut       > TEEU archief         > TEEU 2011           > Workshops             > Emmanuel Pariselle
Bericht van een van onzer sponsors op Facebook:
> Zweverink Muziek.

Google Analytics Alternative