De Harmonicahoek
Hier ben je:
 Hier staat niets. Home   Hier staat niets. Trek er es Uut    Hier staat niets. Trek er es Uut     Hier staat niets. Archief      Hier staat niets. 2005 (Flaco)
Berend_Kok.gif Toon_Sileon.gif zweverink.gif casa_nuova.gif
Teller
Foto: Hennie Bouwman
FLACO JIMENEZ

De verrassing van ‘Groesmegen’

Het was een niet aangekondigde verrassing tijden ‘Trek er es Uut’ 2005 in Nijmegen: het bliksembezoek van Flaco Jimenez aan dit evenement, waarbij hij zo’n vijf nummers ten gehore bracht. Onderweg naar een optreden in Oss wist Kok de Koning – docent bij ‘Trek er es Uut’ en promotor van het TexMex-genre hem over te halen om een pittstop te maken in Nijmegen.

6 mei 2005
door Eduard Bekker
Trekharmonica
Foto: Hennie Bouwman
Flaco was zeer geroerd door de vele belangstelling.

Heel toepasselijk was ook zijn toegift ‘In de Hemel is geen Bier - en daarom drinken we het Hier’ hetgeen er op duidt dat Nederland voor hem inmiddels geen vreemd terrein meer voor deze TexMex harmonicaspeler is.

Na het bliksemoptreden lieten diverse dames en heren zich met Flaco op de foto zetten.

Bergmuziek

Een volgende anekdote is wel interessant: een toevallige bezoekster liet zich tegen Mark Söhngen ontvallen, dat ze trekharmonikamuziek beste wel te pruimen vond, maar ‘dit vreselijke Bergmuziek’, daarbij doelend op de steiermuziek, die op dat moment werd gedraaid.
Deste verbazender was het toen Mark de dame in kwestie over de dansvloer zag deinen, toen Flace de Swiss Waltz vertolkte. Flaco liet in dit nummer duidelijk de (Zwitsers?)- Oostenrijks-Duitse ‘roots’ laten horen van het conjunto genre. Opmerkelijk daartegenover is weer een fragment van een cd van steierduo Gertjan en Susan, waar hun genre ineens weer sterk tegen de TexMex aanleunt. Jammer overigens dat die er niet waren.|

Terug Terug   |  Terug Blader terug   |  Terug Blader verder