Tweedehands is een goede optie

Je eerste trekharmonica kopen

Op Marktplaats.nl staan tientallen tweedehandsjes. Vaak zitten daar geschikte beginnersintrumenten tussen, zoals deze Hohner Erica in het midden - in CF stemming: dat is bijna altijd standaard bij les en workshops in Nederland.
  • Op Marktplaats.nl staan tientallen tweedehandsjes. Vaak zitten daar geschikte beginnersintrumenten tussen, zoals deze Hohner Erica in het midden - in CF stemming: dat is bijna altijd standaard bij les en workshops in Nederland.


Trekharmonica leren spelen gaat lastig als je geen trekharmonica hebt. Een dure harmonica aanschaffen is geen enkel probleem; de tijd dat het een armeluisinstrument was, ligt alweer ver terug. Maar het kan ook stukken voordeliger en dat zou ik je als beginner zeker aanraden.

door Eduard Bekker

Sommige docenten en harmonicaverkopers verhuren ook instrumenten. En op Marktplaats kun je ook heel goed terecht voor een betaalbaar tweedehandsje. Maar daar is wel oplettendheid geboden. Kijk vooral naar de Hohner Goudbrand en de Hohner Erica. Deze instrumenten moeten een CF-stemming hebben (deze stemming is bijna altijd standaard bij docenten en dat geldt ook voor de meeste workshops in Nederland).
Let ook op de omschrijving. Vaak wordt expliciet gemeld dat het instrument is gereviseerd, of dat de balg dicht is, of dat het instrument net is gestemd.
Mijn ervaring is in dit opzicht heel positief: voor tussen de 200 en 400 euro heb je dan al iets heel acceptabels te pakken. En vaak ook nog voorzien van riemen en draagkoffer (absoluut een pré).
En vergis je niet in de kwaliteit van deze twee instrumenten: er zijn professionals die op niets anders hebben gespeeld dan een van deze twee types!

Op naar lessen en bladmuziek!

De Harmonicahoek

Er bestaan autodidacten: mensen die helemaal op eigen kracht harmonica zijn gaan spelen en geniaal met het instrument omgaan. Maar dit zijn uitzonderingen. We raden je absoluut aan om een les te nemen, als er bij je in de buurt een docent is.

> Meer

Samen krijgen we de Corona onder contrôle!
 

Het grotere zusje van de Hohner Erica trekharmonica is de Hohner Corona, die veel wordt gebruikt bij muziek met een Latijns-Amerikaanse inslag. Die heeft er nog een derde rij bij aan de melodiekant (de ‘diskant’).
Mocht je ooit uitgekeken raken op de tweerijer, dan is de overstap naar dit type nauwelijks een punt. Ook die zul je dan snel genoeg onder contrôle krijgen! En ook die zie je op Marktplaats regelmatig te koop staan.


Bericht van een van onze sponsoren op Facebook:     
> De Accordeonspecialist
Steun De Harmonicahoek Naar boven Terug   > Home     > Service Eerste Hulp       > Trekharmonica kopen

Google Analytics Alternative
Symradern – een tweerijergroep uit Symra (Noorwegen)