Eerste hulp voor beginnende trekharmonicaspelers

Wij hopen je met de tips hieronder te helpen met het maken van keuzes die je nieuwe hobby tot een passie kunnen maken.

Trekharmonica - vaak klein, vaak onderschat

De Harmonicahoek

Je komt in je leven soms op een punt dat je het jammer vindt dat je geen muziekinstrument kunt bespelen. Dan hoor je de klank van de trekharmonica en dat doet je iets. Of je bent toevallig in Enkhuizen op een warme zomerdag en je ziet rond de haven allemaal mensen met heel plezier op een klein instrument spelen dat wel lijkt op een accordeon. Je ziet dat het een handzaam ding is met niet al te veel knoppen. Simpel, moet te doen zijn, denk je.

> Meer

Trekharmonica versus Accordeon

De Harmonicahoek

Maar is een trekharmonica dan geen accordeon? Het is een vraag waar veel trekharmonicaspelers mee worden geconfronteerd als ze een ‘buitenstaander’ ontmoeten. En het is de leek niet kwalijk te nemen. Beide instrumenten lijken veel op elkaar en het mechaniek berust op hetzelfde principe. Maar bij een trekharmonica zitten onder één knop twee tonen: er klinkt een verschil tussen balg in en balg uit. Daardoor heb je minder knoppen nodig dan een accordeon en dat maakt het instrument lekker compact.

> Meer

Je eerste trekharmonica kopen

De Harmonicahoek

Trekharmonica leren spelen gaat lastig als je geen trekharmonica hebt. Een dure harmonica aanschaffen is geen enkel probleem; de tijd dat het een armeluisinstrument was, ligt alweer ver terug. Maar het kan ook stukken voordeliger en dat zou ik je als beginner zeker aanraden.

> Meer

Op naar lessen en bladmuziek!

De Harmonicahoek

Er bestaan autodidacten: mensen die helemaal op eigen kracht harmonica zijn gaan spelen en geniaal met het instrument omgaan. Maar dit zijn uitzonderingen. We raden je absoluut aan om een les te nemen, als er bij je in de buurt een docent is.

> Meer

Contact

De Harmonicahoek

Mocht je ergens niet uit kunnen komen of toch nog vragen hebben, schuw dan niet om mij te mailen of te bellen.

> Meer

Bericht van een van onze sponsoren op Facebook:     
> Zweverink Muziek
Steun De Harmonicahoek Naar boven Terug   > Home     > Service       > Eerste Hulp

Google Analytics Alternative
Symradern – een tweerijergroep uit Symra (Noorwegen)