Evenementen en Nieuwsbrieven

De Trekzakagenda

Je selecteerde:

Trekharmonica wandel weekend

Op vrijdag 20 oktober – zondag 22 oktober in BERG EN DAL (Bij Nijmegen)

De Holdeurn

Oude Kleefsebaan 132

Postcode:  6571 BK  

Eind oktober organiseren Mark Söhngen en Hilbert Post voor de 23e keer (!) een TrekharmonikaWandelWeekend. We gaan, zoals de naam al zegt, een weekendje trekharmonika spelen en wandelen, deze keer opnieuw in het prachtige gebied rond Berg en Dal, tussen Nijmegen en de Duitse grens.
Aankomst vrijdag vanaf 17.00 uur (diner), einde zondag 16.00 uur.
 
Mark geeft de trekharmonikaworkshop. We kiezen een paar mooie, gevoelige, sensuele, vrolijke en swingende melodieën uit het rijke repertoire waaruit we als trekharmonikaspeler kunnen kiezen, van middeleeuwen via blues en balfolk tot popmuziek aan toe. En dan gaan we eens goed bekijken hoe het stuk in elkaar zit: struktuur, akkoordenschema, en hoe we dat het mooist kunnen spelen: vingerzetting, balgvoering, dynamiek, hoe krijg je er de swing in of laat je het juist heel droevig klinken?
 
De wandelingen
Hilbert begeleidt 2 wandelingen van zo’n 2 uur, die zullen gaan door het prachtige gebied rond Berg en Dal, dat in de herfst op z’n mooist is. Het wandeltempo wordt afgestemd op de groep. Hilbert is een ervaren wandelaar en speelt ook trekharmonika. Bovendien is hij een fantastische kok en zorgt dus voor alle maaltijden.
 
Het verblijf
We overnachten in groepsaccommodatie De Holdeurn bij Berg en Dal.
De meeste kamers zijn twee-persoon,, er is een beperkt aantal een-persoonskamers beschikbaar. Er is een centrale ruimte waar we zullen spelen en eten.
Maximum aantal deelnemers is 15. Eventuele partners die niet muziek maken maar wél willen wandelen, fietsen, de omgeving verkennen, fotograferen, etc. zijn welkom. Nergens in Nederland is het landschap zo afwisselend als hier! Zie ook http://www.holdeurn.com/ voor informatie over de accommodatie en de omgeving.
 
De kosten
Alle accommodaties hebben vorig en dit jaar de prijzen verhoogd met 15 tot 25%. Hoeveel boodschappen duurder zijn geworden ziet iedereen in de supermarkt. Wij ontkomen dus ook niet aan een verhoging van de deelnemersprijs. Met ingang van oktober 2023 wordt dat € 245.
Dit is inclusief alle maaltijden (vrijdagavond diner tot zondagmiddag lunch), begeleide wandelingen, workshop, koffie en thee, lakenpakket.
Zelf meenemen: trekharmonika, wandelschoenen, toiletartikelen, handdoek.
Eenpersoonskamer in Berg en Dal beperkt mogelijk, wie het eerst komt.... Toeslag € 50,00 per kamer.
 
Heb je nog vragen over de trekharmonika-workshop: marksohngen@gmail.com 06-25 017 611
Voor alle overige vragen en aanmelding: hilbert@hetnet.nl / 06-33 892 492.

Entree: € 245,–

Inlichtingen: Hilbert Post
Tel: 0633892492

Voor de volledigheid van deze agenda zijn wij vooral van JOU afhankelijk. Wij houden ons dus aanbevolen voor alle berichten over trekharmonika-evenementen, of evenementen, waarin de trekharmonika nadrukkelijk aanwezig is (en dat is nogal gauw het geval als de trekharmonika ergens aanwezig is...).

Wel verzoeken wij je dringend om van onderstaande link ‘evenement aanmelden’ gebruik te maken. Je kunt dan een formulier invullen en versturen, zodat wij zonder extra werk - dus veel sneller – je evenement kunnen plaatsen.

MELD HIER EEN EVENEMENT AAN

Hoewel we het als een erezaak beschouwen de waarheid zo getrouw mogelijk te volgen, kunnen we als Harmonicahoek toch geen verantwoordelijkheid voor de juistheid van de evenementen die hier staan vermeld. Soms gaan evenementen bijvoorbeeld achteraf toch niet door, maar zijn wij daarvan niet op de hooget. Als je dat zeker wil weten, check dan even de contacten die bij de evenementen staan vermeld.

 


Bericht van een van onzer sponsors op Facebook:     
> Zweverink Muziek.
Steun De Harmonicahoek Naar boven Terug   > Home     > Service       > Agenda Hulp nodig als beginner?

Google Analytics Alternative
Groepsfoto Equinoccifest 2023 in Cambrils - Catalonië