Evenementen en Nieuwsbrieven

De Trekzakagenda

Je selecteerde:

Iers traditioneel muziekweekend

Op donderdag 1 januari in DE GLIND

YMCA De Glind

Postweg 65

Postcode:  3794 MK  

Stichting Volksmuziek Nederland organiseert van 14-16 februari 2020 een cursus traditionele Ierse muziek in De Glind (bij Barneveld) voor diverse instrumenten en zang.
De harmonicaworkshop wordt gegeven door Raquel Gigot.
 
Over de workshop:
Als je besmet bent met het ‘Ierse muziek virus’, ben je in De Glind Tijdens het Ierse weekend op de juiste plaats! Als je iets nieuws wilt ontdekken...ook!
De lessen gaan over :

  • een Ierse melodie leren,
  • maar vooral wat de stijl maakt: frasering, accenten, swing, ornamentatie (rolls, cuts...), variaties, ritmiek, begeleiding met bassen en met de rechter hand, arrangementen maken...
  • plezier hebben met samenspelen!

Alle soorten accordeons zijn welkom: van de trekharmonica (BC,CisD, AD,...tot knopaccordeon, pianoklavier, concertina...).
Je moet wel een minimum basis hebben (een melodie op gehoor of met partituur kunnen vinden op je klavier).
Raquel Gigot speelt zowel diatonisch als chromatische accordeon en is vertrouwd met een veelheid aan muziekstijlen, van de Parijse musette uit de swingjazz-periode, tot de traditionele muziek uit Oost Europa, Scandinavië, Schotland, België, ... en Ierse muziek waarmee ze met de groep Orion 5 cd’s heeft gemaakt.

Kosten: € 205,–

Inlichtingen: Stichting Volksmuziek Nederland
Tel: 020-6761129

Voor de volledigheid van deze agenda zijn wij vooral van JOU afhankelijk. Wij houden ons dus aanbevolen voor alle berichten over trekharmonika-evenementen, of evenementen, waarin de trekharmonika nadrukkelijk aanwezig is (en dat is nogal gauw het geval als de trekharmonika ergens aanwezig is...).

Wel verzoeken wij je dringend om van onderstaande link ‘evenement aanmelden’ gebruik te maken. Je kunt dan een formulier invullen en versturen, zodat wij zonder extra werk - dus veel sneller – je evenement kunnen plaatsen.

MELD HIER EEN EVENEMENT AAN

 


De agenda van Zweverink Muziek

Dinie Zweverink van Zweverink Muziek heeft een eigen agenda met met name harmonicadagen. Hier een overzicht.

> Meer
Steun De Harmonicahoek Terug   > Home     > Service       > Agenda
Bericht van een van onzer sponsors op Facebook:
Zweverink Muziek.

Alles voor de harmonica


Google Analytics Alternative