Evenementen en Nieuwsbrieven

De Trekzakagenda

Je selecteerde:

Workshopweekend met Simone Bottasso, Andrea Capezzuoli en Benjamin Macke op trekharmonica

Op vrijdag 5 april – zondag 7 april in SINT-MICHIELSGESTEL

De Zonnewende

Esscheweg 78

Postcode:  5271 NA  

Dit jaarlijkse folk weekend in de bossen van Sint-Michielsgestel (naast Den Bosch) biedt de keuze uit vele workshops, zoals voor draailier, zang, diatonisch accordeon, doedelzak, nyckelharpa en samenspel. Er zijn workshops voor beginners, halfgevorderden en gevorderde spelers. Een gezellig weekend, met overdag workshops en 's avonds concerten, bal en jamsessies.
Geen instrument? Geen probleem! Deelnemers aan de beginnersgroepen kunnen een draailier of doedelzak lenen.
 
Voor trekharmonica spelers zijn met name de workshops van de drie docenten interessant, die natuurlijk hun sporen verdiend hebben in de wereld van de diatonische accordeon: Simone Bottasso, Benjamin Macke en Andrea Capezzuoli!
In totaal zijn er 11 workshops, hieronder een beknopte beschrijving.
 
Programma

 • Trekharmonica (speciaal voor G/C spelers) - Simone Bottasso (It)
  In the workshop we're gonna work on groove and funky accompaniments with diatonic accordion. We will discover many conventional and unconventional percussive aspects of our instrument.
 • Alle instrumenten: samenspel I- Benjamin Macke (Fr)
  Deze workshop is bedoeld om je een aantal sleutels te geven om het collectieve spel beter te begrijpen. Vanaf tamelijk eenvoudige nummers van de modern traditionele muziek, zullen we samen arrangementen scheppen. Ritmische- en harmonischewerk zijn de twee belangrijkste hulpmiddelen die ik graag gebruik.
  We werken voornamelijk tutti, maar ook per sectie : melodie, akkoorden sectie, riff... In ieder geval zorgen we dat iedereen een plaats in de groep vind , met zijn eigen ervaring, elk brengt zijn steen naar het gebouw.
 • Alle instrumenten: samenspel II - Andrea Capezzuoli (It)
  Aan de hand van drie mooie Italiaanse dansmelodiën (waarschijnlijk een currenta, een wals en een monferrina) gaan deelnemers met Andrea Capezzuoli op reis. De drie tunes zijn Italiaanse liederen, dus er mag ook gezongen worden. Verwacht een workshop rondom Italiaanse folk met een waarschijnlijk een scheutje 'Bal Quebec'.

 
Overige workshops

 • Zang - Daniel Detammaecker (Fr)
 • Nyckelharpa - Björn Kaidel (De)
 • Doedelzak - Julien Cartonnet (Fr), Birgit Bornauw (Be) & Wouter Kuyper (NL)
 • Draailier - Isabelle Pignol (Fr), Barnaby Walters (UK) & Cor Westbroek (NL)
 • Gast (geen workshops, wel deelname aan weekend)

 
Overnachting & Verblijf
Bij de deelname aan de workshops zijn natuurlijk de kosten van overnachting op zaterdag/zondag (in 4-6 persoonskamers) en verblijf (lunch, warme maaltijd, ontbijt, en koffie en thee tussendoor) inbegrepen. Iedereen is welkom vanaf vrijdag (meerprijs 11 euro
 

Kosten: € 145,–

Inlichtingen: Stichting Draailier & Doedelzak (Menno)

Voor de volledigheid van deze agenda zijn wij vooral van JOU afhankelijk. Wij houden ons dus aanbevolen voor alle berichten over trekharmonika-evenementen, of evenementen, waarin de trekharmonika nadrukkelijk aanwezig is (en dat is nogal gauw het geval als de trekharmonika ergens aanwezig is...).

Wel verzoeken wij je dringend om van onderstaande link ‘evenement aanmelden’ gebruik te maken. Je kunt dan een formulier invullen en versturen, zodat wij zonder extra werk - dus veel sneller – je evenement kunnen plaatsen.

MELD HIER EEN EVENEMENT AAN

 


De agenda van Zweverink Muziek

Dinie Zweverink van Zweverink Muziek heeft een eigen agenda met met name harmonicadagen. Hier een overzicht.

> Meer
Steun De Harmonicahoek Terug   > Home     > Service       > Agenda
Actuele mededelingen van een
onzer sponsors op Facebook: Zweverink Muziek.

Alles voor de harmonica


Google Analytics Alternative