Evenementen en Nieuwsbrieven

De Trekzakagenda

Je selecteerde:

Polska en pols voor trekharmonicaspelers

Muziekworkshop met Wijtze Pieter Kikstra

Op zaterdag 6 oktober 14:00 - 18:00 uur in ZOETERMEER

Buurthuis ’t Prisma

Prismalaan 34

Postcode:  2718 CX  

Zweedse en Noorse volksmuziek is waarschijnlij k het bekendst om viool-, hardingfele- en nyckelharpaspel. Minder bekend is dat er heel erg veel harmonicaspelers zijn. Die spelen naast walsen en polka' s ook de meer uit het vioolrepertoire bekende danssoorten aIs polska, mazurka, hambo, pols, springar etc.
In deze rniddagcursus gaan we een aantal verschillende, niet al te moeilijke polska’ s, polsen, mazurka’ s en/of hambo’s, spelen op CF gestemde harmonica’s. Dat doen we door ze op het gehoor aan te leren. Voorspelen, naspelen, nazingen, goed kijken en luisteren en met elkaar nadoen.
Bladmuziek, voorzien van akkoorden, maar zonder knopnummers wordt naderhand uit gedeel d om als geheugensteun mee naar huis te nemen.
Aanmelden uiterlijk 22 september 2018 (er is plaats voor maximaal 12 deelnemers)

Kosten: € 20,–

Voor de volledigheid van deze agenda zijn wij vooral van JOU afhankelijk. Wij houden ons dus aanbevolen voor alle berichten over trekharmonika-evenementen, of evenementen, waarin de trekharmonika nadrukkelijk aanwezig is (en dat is nogal gauw het geval als de trekharmonika ergens aanwezig is...).

Wel verzoeken wij je dringend om van onderstaande link ‘evenement aanmelden’ gebruik te maken. Je kunt dan een formulier invullen en versturen, zodat wij zonder extra werk - dus veel sneller – je evenement kunnen plaatsen.

MELD HIER EEN EVENEMENT AAN

 


De agenda van Zweverink Muziek

Dinie Zweverink van Zweverink Muziek heeft een eigen agenda met met name harmonicadagen. Hier een overzicht.

> Meer
Steun De Harmonicahoek Terug   > Home     > Service       > Agenda
Actuele mededelingen van een
onzer sponsors op Facebook: De Accordeonspecialist.

Alles voor de harmonica


Google Analytics Alternative