Evenementen en Nieuwsbrieven

De Trekzakagenda

Je selecteerde:

Introductie Spelen voor live dansers

Op zaterdag 27 mei 15:00 – 16:30 uur in AMSTERDAM

AVC/Terpsichore

Ellermanstraat 16Q

Postcode:  114A K  

Hoe speel je in de praktijk trekharmonica voor echte, live aanwezige dansers? Waar moet je op letten? Waar leg je de accenten, wat is het juiste tempo, hoe zorg je dat je de dansers volgt? Tijdens deze korte zaterdagmiddag workshop kun je hiermee oefenen. De lat ligt laag en fouten maken mag! Je oefent als trekharmonicaspeler tijdens deze workshop samen met een groepje balfolkdansers vijf veel voorkomende dansen: andro, scottish, chapelloise/jig, tovercirkel en hanterdro. In anderhalf uur nemen we vijf dansen door, dus zie deze workshop als een korte introductie dansbegeleiding.
 
THA organiseert deze workshop in samenwerking met Balfolk Amsterdam. De workshop staat onder leiding van Berend en Gepke van Balfolk Amsterdam. Zij zullen ons allerlei tips geven. De locatie is de prachtige danszaal van AVC/Terpsichore, gelegen vlakbij metrostation Van der Madeweg in Amsterdam.
 
De bladmuziek en geluidsbestanden voor de vijf dansen krijg je direct toegestuurd na aanmelding en betaling. Dus schrijf je snel in, want dan heb je meer tijd om te oefenen. De bedoeling is dat je de vijf dansen op 27 mei kunt spelen. Neem je eigen muziekstandaard mee! De workshop is voor trekharmonica C/F. Het gaat om onderstaande vijf korte en gemakkelijke dansmelodieën. Waarschijnlijk zijn de meeste bekend voor jullie. Als vijf je te veel lijkt, kun je er ook enkele uitkiezen:
 

  • Scottish - ‘Askerladd på Avveie’ van Ingunn Bjørgo
  • Chapelloise/jig - ‘Le soleil’
  • Andro - (THA-workshop okt. 2022).
  • Tovercirkel - ‘Zelda’ van Philippe Plard
  • Hanterdro - door Wouter Kuyper uit Balfolk-boek 1

 

Entree: € 7,50

Inlichtingen: Mariek Hilhorst

Voor de volledigheid van deze agenda zijn wij vooral van JOU afhankelijk. Wij houden ons dus aanbevolen voor alle berichten over trekharmonika-evenementen, of evenementen, waarin de trekharmonika nadrukkelijk aanwezig is (en dat is nogal gauw het geval als de trekharmonika ergens aanwezig is...).

Wel verzoeken wij je dringend om van onderstaande link ‘evenement aanmelden’ gebruik te maken. Je kunt dan een formulier invullen en versturen, zodat wij zonder extra werk - dus veel sneller – je evenement kunnen plaatsen.

MELD HIER EEN EVENEMENT AAN

Hoewel we het als een erezaak beschouwen de waarheid zo getrouw mogelijk te volgen, kunnen we als Harmonicahoek toch geen verantwoordelijkheid voor de juistheid van de evenementen die hier staan vermeld. Soms gaan evenementen bijvoorbeeld achteraf toch niet door, maar zijn wij daarvan niet op de hooget. Als je dat zeker wil weten, check dan even de contacten die bij de evenementen staan vermeld.

 


Bericht van een van onzer sponsors op Facebook:     
> Zweverink Muziek.
Steun De Harmonicahoek Naar boven Terug   > Home     > Service       > Agenda Hulp nodig als beginner?

Google Analytics Alternative