Evenementen en Nieuwsbrieven

De Trekzakagenda

Je selecteerde:

Workshop Klezmer samenspel – Auke Eringa

Op zondag 23 februari 11:00 - 14:45 uur in AMSTERDAM

Q Factory

Atlantisplein 1

Postcode:  1093 NE  

Klezmer spelen op de trekharmonica betekent dat je te maken krijgt met bijzondere akkoordbegeleidingen, ritmes en versieringen. Welke akkoorden gebruik je links én rechts?
Hoe kun je improviseren aan de hand van klezmertoonladders? En hoe komen we op deze dag tot een mooi samenspel met meerdere partijen, liefst ook met een of twee andere instrumenten erbij?
Vanwege de enthousiaste reacties geeft Auke nogmaals een workshop klezmer in Amsterdam. De workshop is bedoeld voor niveau midden/gevorderd en we spelen op trekharmonica C/F.
Speel je ook andere instrumenten zoals dwarsfluit, viool, saxofoon of gitaar? Neem die dan ook maar mee! Want tijdens deze workshop gaan we uiteindelijk ook proberen tot écht samenspel te komen. De combinatie met een paar andere instrumenten geeft heel verrassende effecten.
Je krijgt de tablatuur (melodie, bassen én ritmes) met geluidsbestanden kort na je inschrijving toegestuurd, zodat je de melodieën vast kunt oefenen. Je ontvangt tevens een overzicht met klezmertoonladders en met akkoordcombinaties. Hier zal Auke in de workshop nader op ingaan.
De workshop is geschikt voor mensen die aan (een van) de eerdere klezmer-workshops van Auke in Amsterdam hebben deelgenomen, maar óók voor nieuwe inschrijvers. De muziek is niet ingewikkeld om in te studeren. We gaan door met de drie melodieën ‘Yevarechecha’, ‘Arum dem Fayer’ en ‘Venaeir Eineinu’. Want daar valt nog heel veel interessants mee te doen!
Inschrijven bij TrekHarmonica’s Amsterdam kan tot 7 februari.
Tot ziens op 23 februari!

Kosten: € 30,–

Inlichtingen: Trekharmonica’s Amsterdam (THA)

Voor de volledigheid van deze agenda zijn wij vooral van JOU afhankelijk. Wij houden ons dus aanbevolen voor alle berichten over trekharmonika-evenementen, of evenementen, waarin de trekharmonika nadrukkelijk aanwezig is (en dat is nogal gauw het geval als de trekharmonika ergens aanwezig is...).

Wel verzoeken wij je dringend om van onderstaande link ‘evenement aanmelden’ gebruik te maken. Je kunt dan een formulier invullen en versturen, zodat wij zonder extra werk - dus veel sneller – je evenement kunnen plaatsen.

MELD HIER EEN EVENEMENT AAN

 


De agenda van Zweverink Muziek

Dinie Zweverink van Zweverink Muziek heeft een eigen agenda met met name harmonicadagen. Hier een overzicht.

> Meer
Steun De Harmonicahoek Terug   > Home     > Service       > Agenda
Bericht van een van onzer sponsors op Facebook:
Toon Sileon Muziek.

Alles voor de harmonica


Google Analytics Alternative