Veelbelovende cd van Nederlands/Frans duo

Tour de Danses

Floor Dankers is als trouwe bezoekster van Trek er es Uut geen onbekende in de Nederlandse trekharmonicawereld. Zal zij met Sylvain Lhotte nu ook doorbreken in La France?
  • Floor Dankers is als trouwe bezoekster van Trek er es Uut geen onbekende in de Nederlandse trekharmonicawereld. Zal zij met Sylvain Lhotte nu ook doorbreken in La France?


Het Frans-Nederlandse duo Floor Dankers en Sylvain Lhotte hebben hun eerste liefdes-baby op de wereld gezet: een prachtig vormgegeven cd met traditionele Franse dansmuziek.

8 augustus 2013
door Eduard Bekker
 
  •  


De cd heet ‘Tour de Danses’ en het is een flinke baby: dik 66 minuten, 24 tracks, in een prachtig cd-doosje met een boekje van 20 pagina's met informatie over de nummers en foto's. Voor het overgrote deeldus traditionele Franse dansmuziek en een enkele compositie.

Floor Dankers is bij de vaste bezoekers van Trek er es Uut geen onbekende verschijning. Sinds haar twaalfde is ze al een vaste bezoekster van Trek er es Uut, waar ze deel uitmaakte van de dansers, maar - hoe kan het ook anders - hier haar passie ontwikkelde voor de trekzak.
Op de cd neemt ze trekharmonica en zang voor haar rekening en partner Sylvain Lhotte de klarinet.

Verder krijgen zij ondersteuning van Dominique Paris op de cabrette (een doedelzak uit de Auvergne), bekend van Trio DCA. De beste cabrettespeler van Frankrijk al zeg ik het zelf volgens Floor.
Meer doedelzak is toegevoegd door Gabriele Coltri (in C en A) en Jacques Lanfranqui (lage D doedelzak).

De cd is fraai vormgegeven en bij elk nummer wordt (song-)tekst en uitleg gegeven en tevens staat op een kaartje van Frankrijk vermeld waar de dansen - want dat zijn het - vandaan komen.

Jammer - maar dat is persoonlijk - is dat de uitleg alleen in Frans en Engels is te lezen en niet in het Nederlands. Buitenlandse teksten lezen blijft me altijd veel meer moeite kosten.
Ook hun website (zie onder) is alleen in Frans en Engels. Hopelijk komt er in de toekomst ook een Nederlandstalige aanvulling op, al is het alleen maar op de site.

Een cd kost € 15,– + € 2,50 verzendkosten.

Alle bijkomende info staat op onze blog:

 
  •  


 Bericht van een van onzer sponsors op Facebook:     
> De Accordeonspecialist.
Steun De Harmonicahoek Naar boven Terug   > Home     > Muziek       > CD’s         > Tour de Danses Hulp nodig als beginner?

Google Analytics Alternative
Groepsfoto Equinoccifest 2023 in Cambrils - Catalonië