Op CD én DVD

De Nieuwe Helden presenteert

De cd/dvd-hoes van Nieuwe Helden.
 • De cd/dvd-hoes van Nieuwe Helden.


Het is wonderbaarlijk zo lang als diatonisch talent soms verborgen kan blijven. Tot 2003 had vrijwel niemand in harmonicaland van Kok de Koning gehoord. Terwijl het zeer waarschijnlijk Neerlands beste TexMexspeler betreft. Maar de leadharmonicaspeler van de driemansformatie Nieuwe Helden kan zoveel meer. Dat blijkt wel uit het repertoire, dat je kunt vinden op de DVD/CD, die het driemanschap heeft uitgebracht.

13 oktober 2006
door Eduard Bekker

De Nieuwe Helden spelen populaire nummers van alle decennia van de 50-er jaren. Het is een bewijs dat een trekharmonica een veelzijdiger instrument is dat veel mensen denken.

Kok de Koning speelt ook accordeon en destemeer valt het op, dat hij voor deze naoorlogse hits de harmonica prefereert. De vertolkingen van evergreens als ‘Bad Moon Rising’ en ‘Bei mir bist du schön’, meerstemmig en soms in close harmony gebracht door de drie muzikanten, die ook uitstekend kunnen zingen, zijn prima dans- en sfeermuziek bij personeelsfeesten.

Professioneel

Deste opmerkelijker deze audio- en video-registratie in Theater Het Hof in Arnhem: een echt antiek gestileerd theatertje. De videoregistratie is professioneel en in breedbeeld en geeft een prima indruk wat Kok de Koning (harmonica/zang), Remco Posthumus (gitaar/zang) en Jan-Paul van der Hoeven (contrabas/zang) presteren, hierbij voor deze uitgave geassisteerd door Sascha Popping (drums/percussie), Peter Klaassen (gitaar) en André van Son (contrabas).

De DVD+CD ‘Live in Theather Het Hof’ is verkrijgbaar tijdens optredens of door € 16,– over te maken op giro 4494842 van C.T.J. de Koning, Arnhem o.v.v. naam en adres.

Inhoudsopgave:

 1. It’s only a paper moon
 2. I wanna be like you
 3. Bad moon rising
 4. Girl
 5. Polka potpourri
 6. Bei mir bist du schön
 7. Before the next teardrops falls
 8. Swing gitane
 9. Tie a yellow ribbon
 10. T vuo fal l’Americano
 11. Obsesion
 12. Hey good lookin’
 13. Dance the night away
 14. Ubangi stomp
 15. Blue moon

Bericht van een van onzer sponsors op Facebook:     
> Zweverink Muziek.
Steun De Harmonicahoek Naar boven Terug   > Home     > Muziek       > CD/DVD         > Nieuwe Helden Hulp nodig als beginner?

Google Analytics Alternative
Groepsfoto Equinoccifest 2023 in Cambrils - Catalonië