Traditioneel Nederlands

Madlot: ‘Rozen aan mijn Hoed’

De cover van deze cd: een reidans om de meiboom, afkomstig van de titelpagina van Jacob Cats’ ‘De spiegel van den Oude en de Nieuwe Tijdt’ (’s-Gravenhage, 1632)
  • De cover van deze cd: een reidans om de meiboom, afkomstig van de titelpagina van Jacob Cats' ‘De spiegel van den Oude en de Nieuwe Tijdt’ (’s-Gravenhage, 1632)


‘Madlot’ speelt bij gelegenheden, waar speellieden iets waardevols kunnen toevoegen aan de sfeer. De muziek is het best te karakteriseren als wereldmuziek uit de lage landen.

De naam ‘Madlot’ is afkomstig van een traditionele nederlandse dans. Bronnen en inspiratie voor het repertoire worden gevonden in nederiandse volksmuziekboeken, bij oude speellieden en verder uit contacten met collega-muzikanten.
Op de feestelijke optredens wordt vooral dansmuziek gespeeld: schotsen, polka’s, walsen, bourrees, tarantella's, enz.
Deze aanstekeliike danswijzen worden afgewisseld met liederen die vaak gedurende vele generaties zijn overgeleverd en in de 20e eeuw zijn vastgelegd.

De cd is te bestellen bij:

Bert Lotz
Havenstraat 21
6701 CK  WAGENINGEN
Tel. 0317-422957

alwaar ook optredens kunnen worden geboekt.

Uitgave: PAN Records, Postbus 155, 2300 AD  LEIDEN.


Bericht van een van onzer sponsors op Facebook:     
> Zweverink Muziek.
Steun De Harmonicahoek Naar boven Terug   > Home     > Muziek       > CD’s         > Madlot           > Rozen aan mijn hoed Hulp nodig als beginner?

Google Analytics Alternative
Groepsfoto Equinoccifest 2023 in Cambrils - Catalonië