De Harmonicahoek
Hier ben je:
 Hier staat niets. Home   Hier staat niets. Bladmuziek & Cd’s    Hier staat niets. CD’s     Hier staat niets. Gevolg
Berend_Kok.gif casa_nuova.gif zweverink.gif Toon_Sileon.gif
Teller
Foto: Michel-Claus
Van links naar rechts: Piet Karregat, Marcel van der Vloet, Doortje Schroevers en Hans van Deelen.
[Klik op de afbeelding voor groter]
EERSTE CD VAN ’T GEVOLG UIT AMSTERDAM

Van Liefde en andere Pijn

‘t Gevolg uit Amsterdam heeft op 2 april 2012 z’n eerste volledige CD uitgebracht met als titel ‘Van liefde en andere pijn’. De CD bevat zestien nummers uit verschillende windstreken: van Mexico tot Noorwegen, van Frankrijk tot Macedonië. Ook de Nederlands-Vlaamse muzikale traditie wordt niet vergeten. Uit de speakers klinken violen, gitaren, fluiten, mandolines, trekharmonica's, trommels, en vooral veel zangstemmen.

7 april 2012

’t Gevolg bestaat sinds 2005 en brengt met een akoestisch instrumentarium (viool, fluit, trekharmonica, gitaar, banjo en bodhran) een gevarieerd muzikaal programma. Steeds dicht bij het hart. Naast een serieuze boodschap is er voor ’t Gevolg volop ruimte voor uitbundigheid en gezelligheid.

Trekharmonica

‘t Gevolg werkt minder voor de hand liggend repertoire uit, zowel voor ons eigen plezier, als om luisteraars te verrassen. Tegenstemmen, onverwachte ritmische effecten en spanningsopbouw zorgen voor verrijking van de liederen en instrumentale stukken.

In een intieme omgeving, voor een aandachtig luisterpubliek, komt ‘t Gevolg uitstekend tot z’n recht. Maar natuurlijk speelt de groep ook met plezier op markten en feesten, in theaters en cafés.

Presentatie

Op zondag 17 juni wordt de CD 's middags officieel ten doop gehouden in De Roode Bioscoop, het uiterst intieme en bijzonder sfeervolle theater aan het Amsterdamse Haarlemmerplein. Voor wie er bij wil zijn: er is slechts een beperkt aantal toegangskaarten.

Eigen beheer

De groep draagt alle kosten voor het produceren van de CD. Voorwaar geen sinecure in het huidige tijdsgewricht. Door de teloorgang van de CD-markt is het ongewis of de investering terug kan worden verdiend. Toch vormt dat geen belemmering voor de vier enthousiasme muzikanten. Het gaat er tenslotte om de muziek met anderen te kunnen delen. En om de drempel zo laag mogelijk te houden is de verkoopprijs van de CD ruim onder de reguliere prijs gesteld|

Terug Terug   |  Terug Blader terug   |  Begin Naar eerste item