Conjunto uit Montfort

Dwayne en de TexMexPlosion: van links naar rechts: Lynyrd van Riet, Dwayne Verheyden, Jacque Schoonens en Geert Verheyden.
  • Dwayne en de TexMexPlosion: van links naar rechts: Lynyrd van Riet, Dwayne Verheyden, Jacque Schoonens en Geert Verheyden.


Dwayne Verheyden is geboren op 4 september 1991 in het Limburgse Montfort. Al vroeg leerde hij de accordeon bedienen, maar op zijn 12de jaar raakte hij in de ban van Flaco Jimenez en schakelde over op de trekharmonica: hèt instrument voor de conjunto. In 2008 ontmoette hij zijn idool, die hem adviseerde een band te starten. En zo geschiedde.

Met de TexMexPlosion is de droom van Dwayne uitgekomen. Regelmatig ontmoet hij Flaco Jimenez en speelt ook regelmatig met hem samen, zoals op op zijn tweede cd alweer.

Conjunto Tracks - alweer de tweede cd van Dwayne Verheyden.
  • Conjunto Tracks - alweer de tweede cd van Dwayne Verheyden.


“Als ik Dwayne hoor spelen, is het alsof ik mezelf hoor”, heeft Flaco Jimenez eens opgemerkt.
Het moge duidelijk zijn: de TexMex zal Dwayne nooit meer loslaten. Een goed begin van een jonge loopbaan op de drierijer.


Bericht van een van onzer sponsors op Facebook:     
> De Accordeonspecialist.
Steun De Harmonicahoek Naar boven Terug   > Home     > Muziek       > CD’s         > Dwayne’s 2de cd Hulp nodig als beginner?

Google Analytics Alternative
Groepsfoto Equinoccifest 2023 in Cambrils - Catalonië