Met striptekeningen ‘vol herkenning’

Tweede druk Bal Folk Deunenboek

De eerste druk was binnen een jaar uitverkocht, en sindsdien heb ik vele malen gehoord dat er nog meer mensen zijn die het boek graag zouden kopen. Welnu, het heeft wat voeten in de aarde gehad, maar ... hij is weer verkrijgbaar.

maandag 31 januari 2011

Voor wie niet weet waar het over gaat: In 2007 verscheen het 'Bal folk deunen boek' van de Utrechtse muzikant en docent Wouter Kuyper. De ondertitel van dit muziekboek geeft de inhoud goed weer: ‘40 nieuwe melodieën voor bal folk’.

Nadruk op Frankrijk

En dat is ook precies wat je in dit boek kunt vinden. Veertig melodieën die geënt zijn op traditionele dansen uit WestEuropa met de nadruk op Frankrijk. Het zijn moderne composities zoals ze de laatste jaren op de steeds populairder wordende balfolks gespeeld worden.

Lirio

Het boek staat vol met scottishen, mazurka’s en bourrée’s. Een aantal nummers wordt gespeeld door Lirio, de balfolk-groep van Wouter, en zullen veel mensen dan ook bekend in de oren klinken. Het was voor het eerst dat er in Nederland een boek uitkwam met bladmuziek van uitsluitend moderne balfolk-nummers.

Striptekeningen

Alle composities zijn van de hand van Wouter Kuyper en staan genoteerd in de toonsoort waarin ze zijn ontstaan. Het boek bevat voor een deel de cijfer-tablatuur die speciaal voor trekharmonica’s gebruikt wordt, maar is bedoeld voor alle instrumenten. Extra bijzonder is dat het boek vol staat met striptekeningen. De Groningse tekenaar en muzikant Auke Eringa heeft zich laten inspireren door de muziek en heeft het boek vol gezet met grappige en mooie tekeningen. Mensen die wel eens een balfolk bezoeken of willen gaan bezoeken zullen zeker sommige situaties en mensen gaan herkennen. Elke gelijkenis berust natuurlijk op louter toeval.

Mensen die het boek kopen, kunnen via een speciale link op de website van Wouter Kuyper geluidsbestanden beluisteren. Deze geluidsbestanden zijn bedoeld als aanknopingspunt om te horen hoe de muziek zou kunnen gaan klinken.
 

Inhoudsopgave

Bericht van een van onzer sponsors op Facebook:     
> Zweverink Muziek.
Steun De Harmonicahoek Naar boven Terug   > Home     > Muziek       > Bladmuziek         > Wouter Kuyper           > Bal Folk Deunenboek 1 Hulp nodig als beginner?

Google Analytics Alternative
Groepsfoto Equinoccifest 2023 in Cambrils - Catalonië