Nieuw trekharmonikaboek

Mark’s Mooiste deel II

Als je je hondje uitlaat.
Als je in de auto zit op weg naar huis (liefst met de ruitenwisser aan).
Als je zo maar wat voor je uit zit te spelen met de blik op oneindig……….
……dan borrelt er vaak allerlei muziek in me op, een bluesje, een melancholiek walsje, een vlotte polka, een swingend salsa-stukje of zelfs een chinees-achtig muziekje.
Thuis dan de trekharmonika gepakt en aan het spelen: soms is het in één keer goed, soms moet het een paar dagen bezinken en/of moet er nog wat aan geschaafd worden. Dan: noteren op de computer, bassen en akkoorden eronder, cijfertjes en klaar!

mei 2012
door Mark Söhngen

Veel melodietjes vinden daarna hun plek in harmonikales en workshop, of bij schoolconcert en andere optredens. Want ze willen tenslotte wel gehoord worden! En ze komen dan uiteindelijk terecht in dit nieuwe boek, want anderen vinden het ook leuk om ze te spelen.

N.a.v. Mark’s Mooiste deel I heb ik veel positieve reakties gehad, de meeste natuurlijk uit Nederland maar ook van elders: de Mexico Wals wordt nu gespeeld in Mexico (“Asombroso!! Me gustó mucho el vals, saludos desde México!”), in Finland spelen ze Suheyla’s Wals nu op hun nyckelharpa’s en harmonikaleerlingen in Bretagne leren daar Negen Rozen. Op een conservatorium in Denemarken werd tijdens het eindexamen Mirte’s Musette ten gehore gebracht en in Zweden wordt flink geïmproviseerd op de Groesbeekse Harmonikatango!

Daarom nu Mark’s Mooiste deel II:
- 99 nieuwe melodieën voor de trekharmonica (C/F, gedraaide toets),
- van makkelijk tot moeilijk en voor elk wat wils.
- En er zitten 2 cd-tjes bij met luistervoorbeelden zodat je kan horen of je het goed doet.


Bericht van een van onze sponsoren op Facebook:     
> Zweverink Muziek
Steun De Harmonicahoek Naar boven Terug   > Home     > Muziek       > Bladmuziek         > Mark Söhngen           > Mark’s Mooiste II Hulp nodig als beginner?

Google Analytics Alternative
Symradern – een tweerijergroep uit Symra (Noorwegen)