Eerste combinatiebundel: bladmuziek + CD

Mark’s Mooiste I

Als je met je tas naar de supermarkt loopt. Als je in de auto zit op weg naar je liefje (liefst met de ruitenwisser aan). Als je zo maar wat voor je uit zit te pielen met de blik op oneindig. Dan komt er wel eens wat moois. Dan niet te veel nadenken en de vingers wat rond laten lopen over die toetsen.

januari 2006
door Mark Söhngen

Een beetje spelen, zoals onze Manuel in de zandbak. Hier een schepje, daar een schepje, het kasteel groeit! Het is prachtig, het lijkt nergens op, vaak stort de hele boel in. Niet erg! Maar soms, soms blijft er wat staan, iets met body, iets waarvan je zegt: hé, daar hebben we wat, dat was er eerst nog niet.
Zo’n melodietje zuigt zich vast aan je vingers, het wil er zijn en het zal er blijven ook. Pen en papier of opname-apparaatje zijn al niet meer nodig, want ‘t zit al in je hoofd.

Zo heb ik in de loop der jaren heel wat deuntjes zien komen (en nog veel meer zien gaan). Voor de harmonikales, voor de workshops, voor de schoolconcerten van Luiaerdsgild en van Kruis & Mol, voor Volkoren, Volluk, Pijpekruid, Captain Gumbo en andere bandjes waar ik in heb gezeten, voor theatervoorstellingen, voor filmpjes en allemaal voor de lol!

De blijvertjes zijn gebleven, hebben zich via mijn vingers in hart en hoofd genesteld en zijn per computer in dit boek terechtgekomen. De tekeningetjes heb ik er zelf bij gemaakt en Ad Kwakernaat heeft het boek gedrukt.
Want, en dat is het allerleukste, soms zegt er iemand: hé, dat is mooi, speel dat nog eens, leer mij dat eens? Aan zo iemand wil je het graag weg-leren.
Ik houd van veel soorten muziek. Er staan dan ook veel verschillende muziekjes in dit boek, van erg makkelijk tot behoorlijk moeilijk. En als je naast een mooie mineurwals ook eens je tanden wil zetten in een stukje cajun, een tango, een bluesje of een musette, dan kun je hier wel even mee vooruit!

Het oor wil ook wat, daarom vind je achterin een cd-tje om de muziek te beluisteren (midi-bestanden, maar ook op een ‘gewone’ cd-speler afspeelbaar, red.). De nummers in het boek komen overeen met die op de cd. Ik wil Hans Stevens en Ad Kwakernaat bedanken voor de correcties, en Ad in het bijzonder voor het drukwerk. Dit boek is voor Ruby, Manuel en Mirte, mijn allermooisten.

Ik wens iedereen veel succes en vooral veel plezier!


Bericht van een van onzer sponsors op Facebook:     
> Zweverink Muziek.
Steun De Harmonicahoek Naar boven Terug   > Home     > Muziek       > Bladmuziek         > Mark Söhngen           > Mark’s Mooiste I Hulp nodig als beginner?

Google Analytics Alternative
Groepsfoto Equinoccifest 2023 in Cambrils - Catalonië