Paul van Muijen

De Trekzakpagina betreft een informatieve website rondom de trekzak met veel achtergrond en technische informatie, een forum, muziek en veel meer.
Onderdeel van de TrekzakPagina is een webshop alwaar muziekboeken zijn te verkrijgen welke voor trekharmonica zijn samengesteld.

Alle muziekboeken zijn samengesteld voor de CF-gestemde trekzak met gedraaide 5de tongplaat. De fraai uitgevoerde muziekboeken zijn voorzien van notenschrift en tablatuur.

Ik begin

De Harmonicahoek

Dit muziekboek voorziet in informatie en lesstof om de trekharmonica beter te leren begrijpen en om de beginselen van het spelen onder de knie te krijgen.

> Meer

Peuter- en Kleuterdeunen

De Harmonicahoek

De trekharmonica is een instrument dat zich uitstekend leent voor het spelen van kinderliedjes. De nieuwe samengestelde bundel Peuter- en Kleuter-deunen van Paul van Muijen is dan ook een mooie aanvulling op de eerder uitgekomen muziekbundels.

> Meer

De Wijnpers: werk van een Delftse beiaardier

De Harmonicahoek

Op de trekharmonica is vaak veel meer mogelijk dan je zou denken: van blues tot pop- en filmmuziek. Maar het blijft het instrument bij uitnemendheid voor het spelen van traditionele muziek. De nieuwe bundel van Paul van Muijen is dan ook een aanwinst.

> Meer

Canons

De Harmonicahoek

Volgens de definitie is een Canon (ook wel kettingzang genoemd) de strengste vorm in de muziek van een meerstemmige compositie, waarin de stemmen elkaar in de tijd verschoven imiteren. De bekendste canon is waarschijnlijk ‘Vader Jacob’ en de oudst bekende is ‘Sumer is icumen in’.

> Meer

Turlough ’O Carolan

De Harmonicahoek

De blinde Ierse componist Turlough O'Carolan leefde van 1670 tot 1738. In die periode heeft hij een schat aan composities gemaakt. Hij werd door welvarende burgers in Ierland uitgenodigd om in hun huizen te komen spelen en uit waardering benoemde hij zijn liederen veelal naar hen.

> Meer

Aantrekkelijk

De Harmonicahoek

29 september 2012
Dit speelboek, samengesteld door Paul van Muijen, omvat een bekende verzameling aan melodiën, zowel recent als traditioneel. Veel componisten hebben meegewerkt aan de tot standkoming.

> Meer

Amerikaanse en immigratie deunen

De Harmonicahoek

Paul van Muijen heeft een nieuw speelboek geproduceerd. Het bestaat uit 46 melodieën uitgevoerd in noten en cijfernotatie voor trekharmonica. Het zijn deunen uit de Amerikaanse muziekgeschiedenis welke vaak bekend klinken maar andere namen dragen.

> Meer

OudHollandsch op de Trekzak

De Harmonicahoek

Voor alle vrienden van de Trekzakpagina die gewacht hebben op voltooiing van het speelboek ‘OudHollandsch op de Trekzak’ is het zover.

> Meer

Klassiek op de Trekzak

De Harmonicahoek

Een boekje samengesteld met lichtklassieke bladmuziek, met vingerzetting voor de trekzak (€ 10,-). Heel leuk om bekende lichtklassieke melodieën te spelen op een trekzak.

> Meer

Muziekspeelboek Robin Hood’s Bay

De Harmonicahoek

Twee bekende Engelse componisten, Val Woollard en Simon Haines, hebben hun uitgebreide repertoire gebundeld tot een fantastisch speelboek.

> Meer
Steun De Harmonicahoek Terug   > Home     > Muziek       > Bladmuziek         > Paul v. Muijen Hulp nodig als beginner?
Bericht van een van onzer sponsors op Facebook:
> Zweverink Muziek.

Google Analytics Alternative