Ingezonden door Mieke Smits

Diverse ingezonden muziek van Mieke Smits, huisarts met een praktijk in Zevenaar, op Midi en Mp3-formaat, met tevens de notaties.


Praise the Lord

– Bewerkt en ingezonden door Mieke Smits
Het was een flinke klus, meldde Mieke Smits ons, toen ze dit stuk had bewerkt en genoteerd voor trekharmonika.
Het nummer is opgeschreven voor twee harmonica's, maar er staan ook aanwijzingen bij voor solospel.
Deze Taizé-muziek wordt momenteel in heel veel kerken gespeeld, zowel katholiek als protestant. Wie een keer in een kerk moet spelen zit hiermee altijd goed.
Mocht iemand hulp nodig hebben bij het omzetten van een taizé-melodie voor harmonica, voor de cijfertjes of voor een tweede stem, dan kun je Mieke een mailtje sturen. Ze helpt graag.


Beluister ‘Praise the Lord’


Squire Parsons

• Bewerkt en ingezonden door Mieke Smits
Turlough O'Carolan leefde van 1670 tot 1738. Hij was blind. Hij trok gedurende 45 jaar te paard door Ierland, maakte voor de rijke heren melodieën en speelde die op zijn harp. Hij was een gezelligerd die van alcohol en backgammon hield.

Bij de begeleiding komt twee keer een A-mineur voor. Als je links een tertsknop hebt, kun je beter de tertsen uit de akkoorden halen. Speel anders maar gewoon een A-majeur en met een beetje geluk hoort niemand het verschil.
 


Squire Parsons beluisteren


Slaaplied

• Geschreven en ingezonden door Mieke Smits met Finale
Het volgende nummer is van mijzelf. Ik stelde mezelf een jaar geleden de vraag, wat kerstmuziek nou onderscheidt van andere muziek. Ik dacht als eerste aan een wiegelied. Daarna ontstond dit stuk.
 


‘Live’ ingespeeldBericht van een van onzer sponsors op Facebook:     
> Zweverink Muziek.
Steun De Harmonicahoek Naar boven Terug   > Home     > Muziek       > Bladmuziek         > Mieke Smits           > Ingezonden Hulp nodig als beginner?

Google Analytics Alternative
Groepsfoto Equinoccifest 2023 in Cambrils - Catalonië