24 Composities en
8 volksmelodietjes van Gre Waal

Naar de Knoppen 2

Gre Waal uit Noord-Holland heeft een tweede bundel uitgebracht. Licht speelbare composities van eigen hand en acht tweestemmige bewerkingen van melodieën uit de hele wereld.

In 1993 begon Jean Meijer in Wormerveer met trekzakles aan 12 mensen en een jaar later sloot Gre zich ook aan. De club groeide in enkele jaren uit tot 80 leden en is de clubnaam ‘Naar de Knoppen’ geboren. Gre ging, bij gebrek aan beter, ook zelf les geven. Dit leidde in 2003 tot het uitgeven van een lesboekje ‘Naar de Knoppen’ met 25 deuntjes, die ze zelf componeerde.

Na een stop van 5 jaar begon het trekzakbloed toch weer te kruipen en werd er weer gespeeld en geschreven. Dit resulteert nu, na 10 jaar, in een tweede boek met 32 melodietjes, die allemaal het predikaat ‘leicht spielbar’ krijgen. Er is zelfs een melodietje bij waarvan de 2e stem met maar één knop wordt gespeeld!

Bijna de helft van de melodietjes zijn tweestemmig en iets meer dan de helft bestaat uit walsjes. Verder staan er melodietjes in in 4/4, 6/8 en één in 6/4 maat.

Het boek is voorzien van een knopschema, speelaanwijzingen, knopcijfers en er zit zelfs een CD bij, die je als oefen-CD kunt gebruiken. De muziek op deze CD werd door de computer geproduceerd, maar je hoort wel een Castagnari spelen.
De CD is niet als luister-CD bedoeld; het ‘humaniseren’ van de melodieën mag je zelf doen.

Prijs inclusief porto:

Bestelwijze:

  • Stuur een mail naar trekzakbladmuziek@gmail.com onder vermelding van je adres plus de naam van de bundel: Naar de Knoppen 2.
    Je krijgt dan een mail met het bankrekeningnummer om de kosten over de maken. Na betaling ontvang je dan de bundel.

Bericht van een van onze sponsors op Facebook:     
> Zweverink Muziek.
Steun De Harmonicahoek Naar boven Terug   >  Home     > Muziek       > Bladmuziek         > GreHome           > Muziek             > Bladmuziek               > Gre Waal                 > Naar de knoppen 2 Hulp nodig als beginner?
Bericht van een van onze sponsors op Facebook:     
> Zweverink Muziek.

Google Analytics Alternative
Symradern – een tweerijergroep uit Symra (Noorwegen)