Workshopweekend 12 en 13 november, Groningen

Bladmuziek workshop Din DelÚn, Groningen 2005

Hier vind je de stukken die Andrea Capezzuoli heeft ingespeeld tijdens de worshop van de Stichting Folk Groningen in de Stedelijke Muziekschool op 12 en 13 november 2005.

Met dank aan Martine van der Molen (Folk Groningen) voor de registratie en het bewerken van de bladmuziek en in het bijzonder aan Hans Elst, die de muziek via TablEdit ook van nummertjesnotatie heeft voorzien.

Andrea is daar geen voorstander van, omdat hij vind dat je de noten moet kunnen begrijpen. Anderzijds zijn er zonder nummernotatie verschillende mogelijkheden, waarbij slechts ťťn werd aanbevolen: nummertjesnotatie zegt ook iets over de vorm van het spelen: speel je zoveel mogelij over ťťn rij, of juist niet?

Let op! In ItaliŽ wordt doorgaans in G/C gespeeld. Daar Andrea zijn Saltarelle drierijer G/C/F bij zich had, kon hij vrij makkelijk de CF-versie inspelen, door op de binnenste twee rijen te spelen.

 

Kort maar krachtig

De Harmonicahoek

zaterdag 12 en zondag 13 november 2005
Gekoppeld aan hun optreden in Groningen in de Stedelijke Muziekschool op zondagavond 13 november heeft de Noord-Italiaanse folkgroep Din DelÚn enkele workshops gegeven Ė ook voor trekharmonika. De cursus was kort: slechts 1 dag + 1,5 uur op zondag. Opmerkelijk zijn met name de aanwijzingen geweest, die harmonicaspeler Andrea Capezzuoli gaf over het basgebruik.

> Meer

La rosa e la ramella

De Harmonicahoek

Din delÚn (fonetisch afgeleid van de klank van torenklokken) is een folkgroep uit Milaan en omgeving met veel traditionele muziek uit Noord-Italiaanse regioís met af en toe een uitstapje naar Zuid-Frankrijk. Fraai harmonica werk van Andrea Capezzuoli op de Salterelle.

> Meer

Bericht van een van onze sponsors op Facebook:     
> Zweverink Muziek.
Steun De Harmonicahoek Naar boven Terug   > Muziek     > Bladmuziek & Cdís       > Bladmuziek         > Dindelon Hulp nodig als beginner?

Google Analytics Alternative
Symradern Ė een tweerijergroep uit Symra (Noorwegen)