Algemene verordening gegevensbescherming (AVG)

Help! Haal mijn foto van deze site af!

Sinds kort is de Algemene verordening gegevensbescherming (AVG) van kracht. Dat betekent dat op het ongevraagd publiceren van persoonlijke gegevens en ook foto’s sancties van overheidswege kunnen volgen.

Dat vinden wij niet fijn, want we hebben door de vele jaren heen veel groepsfoto’s en video’s op deze site gepubliceerd. En dat tot vreugde van veel bezoekers, want mensen die plezier beleven aan muziek geven een website warmte en sfeer. En het plezier dat muzikanten aan de trekharmonica beleven willen ze graag uitstralen naar anderen.

‘Loserinstrument’

Toch kunnen wij ons voorstellen dat mensen hun afbeelding, naam of andere gegevens liever niet op de site terugzien. Bijvoorbeeld omdat ze solliciteren of een baan hebben gekregen bij een gerenommeerd juristenbureau langs de Amsterdamase Zuidas, dat - met het oog op hun klanten - niet graag wil worden geassocieerd met een collega die ‘op zo’n loserinstrument’ speelt (een misvatting, maar krijg dat er maar eens uit...) en je daarom niet aanneemt of zelfs een ontslagprocedure in werking zet.

Tinder

Of omdat je je op Tinder hebt aangemeld en de matches mislukken. Na doorvragen blijkt dat de dames je hebben gegoogled en hebben betrapt op een prent van jou met een trekharmonica. En dus denken dat je onmogelijk een goede minnaar kunt zijn (terwijl goede harmonicaspelers juist goede versierders zijn, zoals jaren geleden in het Diatonisch Nieuwsblad stond beschreven).

Second Love

Of omdat je echtgenoot niet meer wil hebben dat je op dat ‘vreselijke spreeuwenkistje’ zit te rammelen. En je hem hebt voorgehouden dat je een weekend op stap gaat met een ‘date’ die je op Second Love hebt leren kennen.
Geen probleem, natuurlijk. Maar dat je een tijdje na terugkomst de volle laag krijgt, omdat hij je door een foto op deze site heeft betrapt met je balginstrument op het Trekzakfestival in Enkhuizen.

Of andere - mischien meer legitieme - redenen.

Hoe dan ook: mocht je bezwaar hebben tegen tekst waarin je bent genoemd of beeldmateriaal, waarin je verschijnt, schroom dan niet om een mail te sturen naar: e.bekker@harmonicahoek.nl. Vermeld dan precies om welke afbeelding op welke pagina(’s)/url(’s) het gaat en welke foto’s/video’s het betreft.
 
Dan maken wij dit zo snel als mogelijk voor je in orde!

Met vriendelijke groeten,
Eduard Bekker, webmaster


Bericht van een van onze sponsoren op Facebook:     
> De Accordeonspecialist
Steun De Harmonicahoek Naar boven Terug   > Home     > AVG Hulp nodig als beginner?
Bericht van een van onze sponsoren op Facebook:     
> De Accordeonspecialist

Google Analytics Alternative
Symradern – een tweerijergroep uit Symra (Noorwegen)