In Memoriam

De afgelopen tijd zijn veel bekenden in de wereld van de harmonica overleden. Alle reden om hen te blijven gedenken in deze rubriek.

Wilfrid Moonen overleden

woensdag 28 december 2016
In de Gooikse deelgemeente Kester is in de ochtend van 28 december 2016 muzikant Wilfrid Moonen overleden. Hij was vooral bekend als lid van folkgroep 't Kliekske, maar was ook actief in allerlei andere muziekgenres en als leraar.

> Meer

Joop van Doorn overleden

maandag 28 oktober 2013
Lieve mensen. Vandaag bereikte mij uit betrouwbare bron het bericht dat Joop van Doorn, trekharmonicadocent uit Druten en samensteller van een flink aantal bundels voor beginners en gevorderden, vandaag, 28 oktober 2013, is overleden. Joop was al geruime tijd ziek.

> Meer

Peter Koene overleden

zondag 9 juni 2013
Het was een schok voor mij toen ik afgelopen zaterdag 15 juni de rouwadvertentie zag: Peter Koene, volksmuzikant en jarenlang voorzitter van de Stichting Volksmuziek Nederland is op 9 juni geveld door die venijnige ziekte, waarvan we de naam vaak alleen met de beginletter uitspreken.

> Meer

Quebec in rouw:
Philippe Bruneau overleden

Philippe Bruneau is zondag 7 augustus op 77-jarige leeftijd overleden aan blaaskanker, een vileine kwaal. Hij sliep vreedzaam in in Forcalquier (Frankrijk), het land waar hij sinds 1991 leefde. Desondanks bleef zijn hart in Quebec.

> Meer

Sjoukje de Bruin overleden

maandag 21 juni 2010
Een vlijtige optekenaar van bladmuziek is ons ontvallen. Op maandagochtend 21 juni kreeg ik bericht dat Sjoukje de Bruin op 15 juni is overleden, na een lange strijd tegen een slopende ziekte.

> Meer

Opa Sterken en Hans Elst overleden

zondag 25 april 2010
De dood is iets dat ik als ondraaglijk ervaar. Het leven van een persoon is uniek en eens verdwijnt het definitief. En bij elke overlijdensbericht realiseer ik me dat, los van wat het is om iemand voorgoed te moeten missen. En ik herinner me die personen die op inmiddels vergevorderde leeftijd sterven nog als mensen die even oud waren als ik nu ben.

> Meer

Stéphane Delicq overleden

woensdag 3 februari 2010
Stéphane Delicq is overleden. HIj werd slechts 59 jaar oud. Deze Franse harmonicaspeler was vooral bekend om zijn balfolk muziek. Door ziekte was hij al langere tijd niet meer in staat om muziek te maken.

> Meer

Kate McGarrigle gestorven

dinsdag 19 januari 2010
Droevig nieuws. En niet alleen voor wie de jaren ’70 bewust hebben meegemaakt. Kate McGarrigle is maandag 18 januari op 63-jarige leeftijd overleden aan de gevolgen van darm- en leverkanker, zo horen we nu net. De sluipmoordenaar zat haar al vanaf 2006 op de hielen.

> Meer

Bij de dood van Gert Nijkamp

De Apeldoornse harmonica- en accordeonverkoper Gert Nijkamp, die op 21 juni is doodgeschoten, voor de school waar hij die ochtend zijn 6-jarige zoontje had afgezet, kenden wij niet. Toch laat zijn dood ons niet onbewogen.

> Meer

Ex-schoonvader vermoordt melodeonist

3 december 2003
Kenneth Thibodeaux Leider van de ‘Cajun Dance Band’ is op zondag 1 december op bloedige wijze aan zijn einde gekomen. Zijn ex schoonvader schoot hem neer van een afstand van 50 meter met een jagersgeweer en daarna nog een keer van dichtbij. Hij moet onmiddellijk zijn overleden.

> Meer

Trekharmonika groeide uit
van troost tot professie

5 maart 2001
Theo Rikken, de importeur van Bompezzo Harmonica’s en een van de organisatoren van het jaarlijks harmonicatreffen ‘Trek er es Uut’, is maandag 5 maart 2001 in het St. Radboudziekenhuis in Nijmegen aan een hartstilstand overleden.

> Meer
Steun De Harmonicahoek Terug   > Home     > Archief       > In Memoriam
Actuele mededelingen van een
onzer sponsors op Facebook: Zweverink Muziek.

Het Nieuwsarchief


Google Analytics Alternative