Jong geleerd ...

KLANK
3de kwartaal 2007
door Eduard Bekker

Trek es Uut, het jaarlijkse harmonicagebeuren in Nijmegen rond Hemelvaart blijkt de broedplaats bij uitstek te zijn voor jong muziektalent.
Muziek, kamperen en veel andere kinderen om mee te spelen is een aanlokkelijke combinatie voor de jeugd die met hun ouders is meegereisd.
Trekharmonica en de muziek daaromheen wordt gekoppeld aan gezelligheid en zo hoort het ook.

Zoonlief Jonathan kijkt er altijd al maanden naar uit, want hij kan heerlijk de hele avond en nacht door de gangen van het Nijmeegse Kandinsky College ronddarren. Intussen heeft hij pa ondergebracht bij de een of andere leerzame edoch vermoeiende workshop, zodat hij zich daar geen zorgen over hoeft te maken. Tot in de kleine nachtelijke uurtjes houdt hij zich op met zijn vriendjes en vriendinnetjes in en een of andere verre spelonk en kijkt zeer verstoord als ik hem eindelijk na lang zoeken weer eens heb gevonden. “Waar bemoei je je mee, wij zijn hier gewoon gezellig aan het praten”, lijkt hij te willen zeggen.
Hij heeft wel gelijk: alle kinderen blijven braaf binnen het terrein en kunnen dan verder gaan en staan waar ze willen.
 

Vader en zoon op televisie bij Omroep Gelderland.
  • Vader en zoon op televisie bij Omroep Gelderland.


Maar overdag is het nu ook serieus werken voor hem geworden. Tot nu toe draaide hij mee in de kinderspelgroep, maar dit jaar heeft hij de stap genomen naar de muziekgroep van Judica Lookman en Marjolijn l’Herminez, na een grondige voorbereiding met de Haagse ‘Honâh’ Goudbrand thuis.

Mark Söhngen – een der motoren van deze happening – had dit keer de plaatselijke omroep ingeseind en koud had Jonathan kennis gemaakt met zijn medemuzikanten of hij kreeg een camera voor zijn neus. ‘Of hij dacht straks net zo goed te worden als zijn vader’ (waarbij ondergetekende in een flits in beeld kwam, de Valzer del Mandriano spelend – een van die deunen waarbij bij mij bijna niets meer mis kan gaan). ‘Ja, hij dacht van wel, ja.’

‘Net zo goed als zijn vader’. Wat mij betreft mag het ook rustig beter: hij begint er dertig jaar eerder aan en hopelijk blijft hij net zo van het instrument en haar muziek genieten als ik. Dan zal hij beslist een eind komen!


Bericht van een van onze sponsors op Facebook:     
> De Accordeonspecialist.
Steun De Harmonicahoek Naar boven Terug   > Home     > Archief       > Haagse Tongen         > 2007           > 3de kwartaal Hulp nodig als beginner?

Google Analytics Alternative
Symradern – een tweerijergroep uit Symra (Noorwegen)