Jong talent

De trekharmonica alleen iets voor de ‘grijze brigade’? Kom nou toch! Voor jongeren met liefde voor de accoustische muziek is de trekzak een uitgelezen instrument!

“Trikitixa typisch openlucht-instrument”

De Harmonicahoek

1 juni 2003
Tijdens ‘Trek er es Uut’ 2003 in Nijmegen, maakte een 19 jaar jonge workshopdocente meteen naam bij haar presentatie op donderdagochtend, waarbij ze aantoonde het Baskische genre al helemaal in de vingers te hebben. Het verhaal van Harriët de Jonge is een levend voorbeeld van het feit dat goed muziekonderricht van jongsaf aan van doorslaggevende betekenis kan zijn op de muzikale ontwikkeling.

> Meer

Renée de la Prade, ‘150% wisseltonige Amerikaanse’

De Harmonicahoek

dinsdag 29 april 2014
Renée de la Prade is een opmerkelijke verschijning en ongetwijfeld een van de meest temperamentvolle vrouwelijke trekharmonicaspeelsters ter wereld. Iedere trekzakliefhebber die wel eens naar harmonicamuziek zoekt op YouTube zal haar vast wel eens tegen zijn gekomen, zingend, spelend en de maat stampend op een of twee kistjes. Als een soort wisseltonige Anouk.

> Meer

Remco Sietsema

De Harmonicahoek

2 maart 2015
Remco is 36 jaar en speelt al 26 jaar trekharmonica. Geïnspireerd door Santiago Jiminez Jr., waarmee hij als 9-jarig jongetje in aanraking kwam en de workshops die erop volgden, groeide hij uit tot een speler met een fraaie techniek en een veelzijdig repertoire van o.a. Westerse en Zuid-Amerikaanse volksmuziek, Cajun & Zydeco.

> Meer

Conjunto uit Montfort

De Harmonicahoek

Dwayne Verheyden is geboren op 4 september 1991 in het Limburgse Montfort. Al vroeg leerde hij de accordeon bedienen, maar op zijn 12de jaar raakte hij in de ban van Flaco Jimenez en schakelde over op de trekharmonica: hèt instrument voor de conjunto. In 2008 ontmoette hij zijn idool, die hem adviseerde een band te starten. En zo geschiedde.

> Meer

Jet Zoon - aanstormend talent

De Harmonicahoek

Jet Zoon uit Wageningen brak door in het wereldje van de trekharmonica, toen ze werd genomineerd voor het Nieuwjaarsconcert 2006 van de VARA.

> Meer

Bericht van een van onze sponsoren op Facebook:     
> Zweverink Muziek
Steun De Harmonicahoek Naar boven Terug   > Home     > Archief       > Dossiers         > Jong Talent Hulp nodig als beginner?

Google Analytics Alternative
Symradern – een tweerijergroep uit Symra (Noorwegen)