Trekzakfestival in teken van de lepelbasser

‘Veldhoven’ weer vertrouwd
trefpunt voor de harmonica

Verschillende lepelbasseraars hebben hun instrument meegenomen naar ’t Slot. Op de achterste rij v.l.n.r. Eduard Bekker, Jan Hoog Antink, Herwig Cabus en Ad Dams. Op de voorste rij v.l.n.r.: Henk Bakker, Jos de Haes en Wijtze Pieter Kikstra
  • Verschillende lepelbasseraars hebben hun instrument meegenomen naar ’t Slot. Op de achterste rij v.l.n.r. Eduard Bekker, Jan Hoog Antink, Herwig Cabus en Ad Dams. Op de voorste rij v.l.n.r.: Henk Bakker, Jos de Haes en Wijtze Pieter Kikstra
Foto: Irina Sarolea

Het Trekzakfestival op het terrein van Museum ’t Oude Slot is een van de wisseltonigste hoogtepunten in het Zuiden van Nederland. Het is een mooie combinatie van workshoppen, jammen en een open podium. En de bezoekers hebben dit keer weer geluk. Tussen alle kletsnatte dagen is het deze zondag 29 september kurkdroog en laat de zon zich zelfs af en toe even zien.

zondag 29 september 2024
door Eduard Bekker

De workshops

De ochtend biedt twee workshops: van Mieke Smits en Irina Sarolea, waarmee zowel de niet al te prille beginners en de al dan niet licht gevorderde aan hun trekken komen.
 

De expositieruimte kan niet worden gebruikt voor het open podium. Maar de workshop van Irina is er gelukkig nog wel mogelijk.
  • De expositieruimte kan niet worden gebruikt voor het open podium. Maar de workshop van Irina is er gelukkig nog wel mogelijk.
Foto: Lia

Lepelbassers

’s Middags valt er ook genoeg te doen. Deze dag staat namelijk in het teken van de lepelbasser. Harmonicaspelers, die ook een lepelbasser bezitten zijn van harte uitgenodigd. Dat blijken er nog aardig wat te zijn, die hun forse instrument met bromkast met kleppenbassen hebben meegetorst. Wijtse Pieter Kikstra uit Berkel blijkt zelfs een museumwaardige verzameling te bezitten, die de praktische de hele tafel al bestrijkt.

Open Podium

Druk bezocht is ook het open podium. Helaas kan dat dit keer niet in de grote zaal plaatsvinden, want daar is een foto-expositie. Ook mooi, trouwens. We kunnen terecht in de workshopruimte. Nadeel is daar dat een deel van het optreden verscholen gaat achter een dikke pilaar. Dat is jammer, maar de kwaliteit maakt weer veel goed.


Bericht van een van onze sponsoren op Facebook:     
> Zweverink Muziek
Steun De Harmonicahoek Naar boven Terug   > Home     > Nieuwsarchief       > Nieuws uit 2024         > Trekzakfestival Veldhoven Hulp nodig als beginner?

Google Analytics Alternative
Het open podium is vaste prik tijdens het Trekzakfestival in Veldhoven. (foto: Lia)