‘Kon mijn ogen niet van zijn vingers afhouden’

Rémi Geffroy in Zaandam bij Mazurka ‘Legitima’

Het was vermoedelijk in 2017 dat ik Rémi voor het eerst zag en hoorde in de fraaie zwart-wit video van ‘Tornade blanche’ op YouTube. En ik was eigenlijk meteen onder de indruk van zijn muziek en zijn manier van spelen. Daarna ben ik blijven zoeken naar filmpjes van hem en toen ik ‘Au bord de l’eau’ ontdekte was ik helemaal verkocht 😊.

zaterdag 9 maart 2024
door Helma Mollenkamp

Tijdens onze vakanties in Frankrijk steeds geprobeerd een concert van Rémi bij te wonen maar het was of veel te ver weg of verkeerde tijdsplanning helaas. En toen hij afgelopen december in Luik speelde, had ik, op dezelfde datum, net een kaartje voor mijn verjaardag gekregen voor Frank Boeijen in de Stevenkerk in Nijmegen, thuiswedstrijd dus.

Maar toen zag ik gelukkig op de agenda van Rémi zelf staan dat hij 9 maart 2024 in Zaandam zou spelen, en na flink zoeken uiteindelijk ontdekt dat het ging om een balfolk middag, georganiseerd door Anke Veens.

Niet te hard

Ik heb echt de dagen afgeteld en er heel erg naar uitgekeken. En het was in één woord fantastisch! Lang geleden dat ik zo een mooi concert heb gehoord en gezien.
De sfeer was mooi, intiem en gezellig, geluid goed en niet te hard, complimenten aan de organisatie en aan alle dansers die ook luisterden. Anderhalf uur op de vingers kunnen kijken en écouter, écouter, écouter… En ook wel even gedanst maar kon mijn ogen niet van de dynamiek van de vingers afhouden. Van heel ingetogen naar opzwepend en snel, in drieën, vieren, vijven en achtsten, het kwam allemaal voorbij.

Balgbeheersing

Vooral genoten van zijn enthousiaste en energieke uitstraling en zijn balgbeheersing. Ga vooral zelf op zoek naar filmpjes van hem wanneer je meer van hem wil weten 😊
Ik heb mij wel verbaasd over de weinige trekharmonicaspelers die aanwezig waren, maar het was een wel een hele gezellige reünie!
Ik heb geen bucketlist maar als ik die had stond en staat nog steeds een concert van Rémi Geffroy bovenaan.
 

Hartelijke groet aan alle mede muziekliefhebbers namens Duo Messingh.


Bericht van een van onze sponsoren op Facebook:     
> De Accordeonspecialist
Steun De Harmonicahoek Naar boven Terug   > Home     > Nieuwsarchief       > Nieuws uit 2024         > Rémi Geffroy in Zaandam Hulp nodig als beginner?

Google Analytics Alternative
Symradern – een tweerijergroep uit Symra (Noorwegen)