Trekzakavond in café Brakeboer

‘Medemblik’ presenteert weer toptalent

 

 

De Trekzakvereniging West-Friesland organiseert weer een avond waarbij de trekharmonica centraal staat. Ook deze keer een prachtige mix aan spelers.

8 maart 2024
door Cees Jansen en Remco Joosten

Raquel Gigot

Raquel, van Belgisch-Spaanse afkomst, is vertrouwd met een veelheid aan muziekstijlen, gaande van de musette uit de swingjazzperiode van Parijs tot de traditionele muziek van Oost-Europa, Scandinavië, Schotland, Ierland, ...en Wallonië. ..Ze speelt zowel de chromatische accordeon als de diatonische accordeon.
Raquel heeft al heel veel op haar palmares staan. Zo speelt ze al 25 jaar in Orion (Keltische muziek), tien jaar in Etoile Musette en met Solia, brengt ze Waalse muziek uit manuscripten.
Ze is al dertig jaar professioneel muzikant, treedt op als solist en verzorgde de muzikale rol in toneelstukken, balletten en films.
Naast het spelen in veel groepen geeft Raquel workshops in Nederland, Duitsland, Frankrijk, België. De geheimen van een stijl komen aan bod: frasering, accenten, swing, ritmiek, variaties, begeleiding met bas, en rechterhand, arrangementen maken. Als repertoire komt zowel musette van de jaren 30, een Ierse tune, een Waals nummer, een Vlaams traditioneel liedje aan bod.

Jonathan De Neck

Naast zijn eigen groep waarvoor hij componeert, het Diab Quintet, werkt Jonathan samen met tal van artiesten met verschillende achtergronden, waarbij hij zijn persoonlijke toets geeft aan zeer gevarieerde muziekstijlen (kinderliedjes, volksmuziek, gesproken woord, jazz, dans, enz.).
In zijn composities en zijn interpretaties wordt hij beïnvloed door Latijns-Amerikaanse muziek, folk (zijn eerste jaren waarin hij het instrument leerde kennen, werden gesust door deze traditionele muziek, van orale traditie), flamencomuziek (hij deelde zijn leven gedurende vijf jaar tussen België en Andalusië), Oost-Europese muziek, klassieke en hedendaagse muziek (hij volgde een opleiding aan het Koninklijk Conservatorium van Luik in België), improvisatie, jazz (zijn passie voor harmonie en de openingen die dit biedt, laat hem nooit los). Uiteindelijk is deze universaliteit van de muzikale taal, ongeacht de gespeelde stijl, een prachtig instrument om grenzen en academismen te negeren.
Jonathan streeft, net als velen van ons, naar deze vrijheid, deze ontschotting van genres, muziekstijlen, labels, en is voortdurend op zoek naar deze onwaarschijnlijke ontmoetingen, waar menselijke relaties verrijkt worden door dit verlangen naar evenwicht en intensiteit.

Dwayne Verheyden

In huize Verheyden was het favoriete muziek genre TexMex. Zoon Dwayne groeide ermee op. Toen bleek dat hij ook nog eens het talent had om op hoog niveau accordeon te spelen was één en één al snel twee; Dwayne Verheyden speelde Tex Mex met Flaco Jiménez als zijn grote voorbeeld.
In 2007 wint hij op 16-jarige leeftijd de ‘Sjeng’: een prijs voor de meest toonaangevende Limburgse accordeonist van dat jaar. Kort daarop staat hij voor het eerst op een podium met zijn idool Flaco Jiménez en vanaf toen is het snel gegaan. Dwayne richt zijn eigen band op en trekt met regelmaat naar de US en Mexico om daar te spelen met de beste mensen uit het genre. Onder andere met Flaco Jiménez, Los Lobos, Texas Tornados etc.
Ondertussen is zijn band goed gaan lopen in NL en in grote delen van Europa. Dwayne speelt op veel toonaangevende festivals en in mooie muziekclubs.
In de US volgde de erkenning door het winnen van de Tejano Music Award for the ‘Best New Artist – Group’.
Dwayne is terug in Nederland en brengt voor zijn optreden in Medemblik een gitarist mee, Geert Verheijden, die vast en zeker op de avond door Dwayne zal worden geïntroduceerd.

Aanvang 20.00 uur, einde ca 22.30 uur (loopt ook wel eens een beetje uit hoor)

Zoals bij ons gebruikelijk vrij entree (vrijwillige ‘pet’-bijdrage welkom).
 

Adres: Muziekcafé Brakeboer, Oosterhaven 30, Medemblik
 


Voor eventuele informatie


Bericht van een van onze sponsors op Facebook:     
> De Accordeonspecialist.
Steun De Harmonicahoek Naar boven Terug   > Home     > Nieuwsarchief       > Nieuws uit 2024         > Trekzakavond Medemblik Hulp nodig als beginner?

Google Analytics Alternative
Symradern – een tweerijergroep uit Symra (Noorwegen)