Controle over je balg

Virtuositeit en schoonheid zit hem niet (alleen) in snelheid van je vingers, maar ook in controle over je balg. De echte, levende, muziek komt uit die balg. Niet van je bassen, niet uit je melodiekant. Het is de balg die van losse nootjes muziek maakt. Maar hoe doe je dat nu precies? Wat komt daar allemaal bij kijken?

Wouter Kuyper • trekharmonica CF

Aan de hand van veelal wat tragere (maar mooie) melodieën gaan we kijken naar hoe je een noot kunt laten spreken, en hoe je van de noten een verhaal maakt.
De cursus staat open voor iedereen met een CF die geen moeite meer heeft met het spelen van een regelmatige 2/4, 3/4 of 6/8 melodie en begeleiding. Middenniveau en hoger.

Wouter Kuyper (1978) is sinds zijn 10de jaar al bezig met de volksmuziek. Eerst met blokfluit, daarna met doedelzak, en vervolgens sinds zijn 15e ook met de trekharmonica. Na vele stages (en de daarbij horende nachten) gevolgd te hebben, onder andere in Gooik (BE), St. Chartier (FR) en ‘Trek er es Uut’ en ‘Schier’ in Nederland, speelt hij nu onder andere met de Nederlandse Balfolkband ‘Wouter en de Draak’. Ook speelt hij in Geselscap Goet ende Fyn (middeleeuws en andere oude muziek) en in BmB, Androneda en nog meer.
Hij heeft al jaren zijn eigen trekzakacademie en heeft lesgegeven bij Trek er es Uut, Doorslaande Tongen en de Stichting Volksmuziek Nederland (SVN).

Workhop-Info op de website van de SVN en tevens inschrijven.

Bericht van een van onzer sponsors op Facebook:     
> De Accordeonspecialist.
Steun De Harmonicahoek Naar boven Terug   > Home     > Doorslaande Tongen       > Wouter Kuyper Hulp nodig als beginner?

Google Analytics Alternative
Workshoppen met Wouter Kuyper in 2022. Ook dit jaar is hij weer docent.