Open Podium heel goed bezocht

‘Mooie afwisseling van stijlen
en verschillende niveaus’

Jammen. Het Trekzakfestival biedt hier volop de gelegenheid toe.
  • Jammen. Het Trekzakfestival biedt hier volop de gelegenheid toe.
Foto: Wouter Kuyper

Eerlijk is eerlijk, we hadden natuurlijk het weer mee (Zondag in het Zuiden, zoals Lia Verheijen al zei) maar wat was het een leuke dag!

Sunday 24 September 2023
door Helma Mollenkamp

Om 9 uur was ik er al, fijne ontvangst door Jurgen en zijn team met koffie en stroopwafels maar vooral veel oude bekenden de hand schudden en knuffelen 😊

Onregelmatige walsen

Ingeschreven bij Wouter Kuyper voor onregelmatige walsen (in 5 en in 11). Nou met de wals in 5 tijden hebben we toch mooi de ochtend volgemaakt! Eerst maar eens de baskant oefenen en daarna in stapjes met rustige uitleg van Wouter ook de rechterhand erbij. Ik denk, dat ieder op zijn niveau bijgeleerd heeft. Ik in ieder geval wel. Daarnaast ook nog balgtechniek en verschillende manieren om het ritme weer te geven en variatie aan te brengen in het begeleiden van de melodie. Smaakt naar meer! En twee mooie melodieën, ‘Iets voor 5’ en ‘He’pter’ mee naar huis, eigen werk van Wouter.

Open Podium

Vervolgens heel snel een broodje gehaald, (volgende keer ook graag bruin brood 😉) en door naar het open podium dat heel goed is bezocht. Mooie afwisseling van stijlen en verschillende niveaus zoals ik graag een open podium zie, zodat iedereen die dat wil de kans krijgt om iets te laten horen en te ervaren hoe het is om in de ‘spotlights’ te staan. Ik zag dat Hennie Bouman (onze TexMex-specialist) die het geheel opende samen met Willem Hendrikse op bajo sexto en Wytze Pieter op contrabas, achterin in het donker op het podium zaten. Dus toen duo Messingh haar setje mocht spelen zijn wij bewust naar voren in het licht gaan zitten. Daarmee ook dichter bij het publiek, wat ik sowieso veel fijner vind en waardoor je een meer intieme sfeer kunt creëren. Fijn publiek en daardoor mooie luistersfeer!

Bijpraten

Je wil op zo een dag ook graag bijpraten met iedereen daarom vond ik het wel fijn dat de middag niet geheel gevuld was bij het open podium. Dus na 15.00 uur naar buiten de zon in, luisteren, praten, biertje, zelf nog wat spelen en vooral genieten!!!
Dank jullie wel organisatoren: Ad Dams, Lia Verheijen en Els Kohler en niet te vergeten het team en de gastvrijheid van ‘‘t Oude Slot’.

Tot volgend jaar 😊
 

De stand van Irina en Wijtze Pieter is zo te zien een paar poppetjes lichter geworden.
  • De stand van Irina en Wijtze Pieter is zo te zien een paar poppetjes lichter geworden.Bericht van een van onze sponsors op Facebook:     
> De Accordeonspecialist.
Steun De Harmonicahoek Naar boven Terug   > Home     > Nieuwsarchief       > Nieuws uit 2023         > Harmonicafestival Veldhoven           > Verslag Helma Hulp nodig als beginner?

Google Analytics Alternative
Groepsfoto Equinoccifest 2023 in Cambrils - Catalonië