De hele groep aan het workshoppen.
  • De hele groep aan het workshoppen.


Ondanks mobiele handicap docent

Workshop ‘Sela en meer’ luidt een
goed begin van seizoen 2023/2024 in

’s Middags krijgt Heleen (rechts) muzikale ondersteuning: Leo Oosterloo op de piano en Anneke Kuiper op de viool.
  • ’s Middags krijgt Heleen (rechts) muzikale ondersteuning: Leo Oosterloo op de piano en Anneke Kuiper op de viool.


Het trekzak seizoen 2023/2024 is goed begonnen. Bij de start van het seizoen had de trekzakvereniging Zwolle twee workshops op het programma staan en twee weken later ging ik naar de Sela workshop van Heleen Rook.

zaterdag 16 september 2023
door Lucia Lugtenberg (ook de foto’s)

Ook uit Rotterdam

Dat Heleen als trekzak docent goed bekend staat, bleek wel aan de deelnemers. Ze kwamen niet alleen uit de regio vandaan, zelfs Rotterdam was vertegenwoordigd.

Zeer gevarieerd

De religieuze muziek was zeer gevarieerd (van 3/4, 4/4, 6/8 tot zelfs een 9/8 maat). De muziek was vooraf opgestuurd, zodat we al even konden oefenen. Bij aanvang van de workshop werd gevraagd wat je favoriete nummer was. We gingen daar als eerste mee aan de slag, zodat eenieder zijn/haar favoriete nummer goed onder de knie kreeg.

Zangtalent

Niet alleen de trekzak, maar ook het aanwezige zangtalent kwam volledig aan bod. We speelden 1-, 2- en 3-stemmige stukken en ook de canons gingen we niet uit de weg. We speelden o.a. muziek afkomstig uit Taizé, Wales, Duitsland, van Huub Oosterhuis en natuurlijk van de Nederlandse groep Sela.

Kippenvelmomenten

In de middag kregen we muzikale ondersteuning. Leo Oosterloo begeleidde ons op de piano en Anneke Kuiper speelde op de viool. Samen met de trekzakspelers en onze zangtalenten leverde dit spontane kippenvelmomenten op. Wat hebben we genoten van deze workshop.
Heleen heeft al heeft toegezegd dat er volgend jaar een vervolg komt op deze Sela workshop. Hou de agenda dus goed in de gaten!


Bericht van een van onze sponsors op Facebook:     
> Zweverink Muziek.
Steun De Harmonicahoek Naar boven Terug   > Home     > Nieuwsarchief       > Nieuws uit 2023 Hulp nodig als beginner?

Google Analytics Alternative
Groepsfoto Equinoccifest 2023 in Cambrils - Catalonië