Stef Van Den Bogerd:

Workshop trekharmonica spelen met Groove & Gevoel voor CF

Voor de workshop in Veldhoven vertrekken we van twee eigen composities. ‘Nief walske’ een nummer in ¾ en ‘Frisse Fran’ een vrolijke Scottish in 4/4, opgedragen aan m’n kleindochter Fran.

• Niveau: Midden- en gevorderderden

We focussen op het creëren van een goeie drive/groove, spelen met gevoel, variaties in de linkerhand en ornamentatie in de melodie. Ook het gebruik van akkoorden in de rechterhand komt aan bod.

In 1970 was Stef Van Den Bogerd 7 jaar en reed hij elke week braaf met z’n 120 bas accordeon achter op z’n kinderfiets naar de accordeonles. Met de paplepel kreeg hij van z’n vader de liefde voor muziek in het algemeen en accordeon in het bijzonder ingelepeld. Na jarenlang in groepjes gespeeld te hebben gaande van balfolk over kleinkunst, langs bluegrass en Keltische folk vond hij nu ondertussen zo’n dikke 20 jaar geleden z’n grote passie voor de trekzak.
Momenteel is hij ‘on the road’ met z’n zoon Josse als vaste gitarist, maar ook met Steve Bailey XL een ondertussen zeer gewaardeerde vijfkoppige Nederlands Belgische band met zowel Stef zelf op diatonische accordeon als Kees Schoone op chromatisch accordeon. Deze band brengt gezongen en instrumentale muziek van diverse pluimage op heel eigen wijze, met invloeden van wereldmuziek, jazz, klassiek …
Met o.a. een pedagogisch diploma op zak lag het ook voor de hand dat hij lessen zou gaan geven. Dat doet hij op diverse plaatsen, net zoals het geven van workshops in België, Nederland en Frankrijk.

Door de jaren heen componeerde Stef ook enkele honderden melodieën speciaal voor trekzak.
Eerstdaags mogen we dan ook een boek met partituur/tablatuur van een deel van z’n oeuvre verwachten.

Steun De Harmonicahoek Naar boven Terug   > Home     > Nieuwsarchief       > Nieuws uit 2022         > Trekharmonicafestival Veldhoven           > Workshop Stef Hulp nodig als beginner?
Bericht van een van onzer sponsors op Facebook:     
> Zweverink Muziek.

Google Analytics Alternative