Spelen en ontmoeten in rustorieke omgeving

Het Enkhuizer Trekzakfestival keert terug

Het bekende Trekzakfestival Enkhuizen komt terug. Na een gedwongen pauze gaan de balgen langs en bij de haven weer helemaal los. Dat allemaal op zondag 24 juli. Dan is er ook Dijkmarkt.

zondag 24 juli 2022
door Eduard Bekker & Jan Kamphuis

Het Trekzakfestival is altijd een groot succes geweest. Het laatste voor de corona de boel kwam versjteren was in 2019. Je treft er dan een bonte verzameling harmonicaspelers: de meesten op tweerijer. Het is opvallend hoeveel mensen uit Noord-Holland en Friesland er opduiken, die je bij harmonicatreffens elders in het land niet aantreft. Maar er komen ook veel deelnemers uit de rest van Nederland.

Het festival wordt georganiseerd door een nieuwe groep trekzakspelers uit Noord holland.

Even terugblikken:

Trekzakfestival Enkhuizen bijna ‘Catalaans’ warm

De Harmonicahoek

zondag 28 juli 2019
Dit jaar was het alweer voor de 15e keer: het Enkhuizer trekzakfestival. Alle uiteenlopende telgen van de trekzakfamilie waren er. Het publiek - veel dagjesmensen –genoot er weer volop van, al dan niet lurkend aan een ijsje. De verkopers deden deze warme en droge dag goede zaken.

> Meer

Trekzakfestival Enkhuizen: rustiger als eerder

De Harmonicahoek

zondag 29 juli 2018
Menig harmonicaliefhebber wilde dit jaar weer Enkhuizen aandoen en zij troffen het: na de loeihete dagen ervoor, beleefden we een van de ‘koudste zomerdagen’ die de weergoden ons boden: pakweg 24 graden! Gelukkig maar, want bij veel hogere temperaturen zou je trekzak aan je buik blijven plakken van het zweet.

> Meer
Steun De Harmonicahoek Naar boven Terug   > Home     > Nieuwsarchief       > Nieuws uit 2022         > Trekzakfestival Enkhuizen Hulp nodig als beginner?
Bericht van een van onzer sponsors op Facebook:     
> Zweverink Muziek.

Google Analytics Alternative