Weekje workshoppen met Jacqueline Edeling

Spelen in een Frans Kasteel

De romantieste uitdaging die je maar kan wensen: een workshop in dit rustorieke kasteel.
  • De romantieste uitdaging die je maar kan wensen: een workshop in dit rustorieke kasteel.


Trekharmonica spelen op een prachtig kasteel in de Franse Ardennen. En dat nog wel vlakbij de mooie stad Sedan: een leuk oud Frans stadje en beroemd vanwege zijn enorme fort, net over de Belgische grens. Een bijzondere, creatieve vakantie!

van 24 juni tot 1 juli 2022
door Therese Steenbrink en Eduard Bekker (eindredactie)

Hier kunt u een week lang trekharmonica spelen. De workshop is van 10.00 uur ‘s morgens tot 1 uur in de middag onder bekwame leiding van Jacqueline Edeling.
Na de lunch kunt u eropuit gaan, fietsen, wandelen, zwemmen, naar Sedan gaan met zijn prachtige kasteel, Reims met de wereldberoemde kathedraal en de marionettenstad Charleville Mezieres. U kunt ook zingen of schilderen.

Op slag verliefd

Ik zag dit kasteeltje op facebook en ik was op slag verliefd. In het Frans heet dat ‘le coup de foudre’.

Het kasteeltje ligt in het gehucht le Mont Dieu, de berg van God. Deze naam heeft te maken met het klooster van de Kartuizers waarvan nog een ruïne aanwezig Er is een pelgrimspad van twee kilometer. Dat pad gaat vanaf het kasteel naar de ruïne.

Het chateau heeft 14 kamers, een kapel en een feestzaal. Er is ook een overdekt buitenbalkon en een vuurplaats waar Hilly Harms haar verhaal gaat vertellen. Deze feestzaal maakt het mogelijk een feestelijke afsluiting te houden en de dorpsbewoners uit te nodigen (slechts 16).

Vanuit het château heeft u een prachtig uitzicht over het glooiende landschap. Veel mogelijkheden om te fietsen (te huur) en te wandelen. Het zwembad in de tuin biedt verkoeling, mocht het lekker warm weer worden.

Omdat het kasteel niet zo groot is heb ik een annexe geboekt in Tannay. Dat huis ligt aan de Maas op 15 minuten rijden van het château. Het heeft een gezellige zitkamer met open haard en een bar en twee badkamers.

Feestelijke maaltijden ...
  • Feestelijke maaltijden ...


Frans ontbijt

De maaltijden worden verzorgd door Tika Foods. Caroline zorgt voor feestelijke maaltijden die zowel vegetarisch als met vlees of vis worden bereid met een speciaal thema. Heeft U een speciaal dieet laat het mij even weten. We beginnen de dag met een Frans ontbijt met enige Nederlandse aanpassingen. In het nabijgelegen Le Chesne zijn winkels aanwezig.

Vanaf € 595,– kun je hier een week verblijven, met inbegrip van de maaltijden, koffie en thee én de Workshop.


Bericht van een van onze sponsoren op Facebook:     
> Zweverink Muziek
Steun De Harmonicahoek Naar boven Terug   > Home     > Nieuwsarchief       > Nieuws uit 2021         > Workshop Frankrijk Hulp nodig als beginner?

Google Analytics Alternative
Symradern – een tweerijergroep uit Symra (Noorwegen)