Versieren met de trekzak

Het is soms al lastig genoeg om (gewoon) één melodie mooi neer te zetten of een mooie begeleiding in de bassen te bedenken. Moeten we dan gaan variëren en versieren? Heeft dat wel nut? Soms wel, vaak ook niet.

Wim Dictus • gemiddeld tot gevorderd GG

Hoe kun je zoiets zelf verzinnen? Het is niet altijd kwestie van een tweede stem aan de melodiekant of een of ander kant-en-klaar-trucje dat je toepast.

Ik ga proberen aan de hand van verschillende stukken een paar mogelijkheden te bekijken. Kan ik eens iets met akkoorden begeleiden? Met arpeggio? Octaaftonen? Picotage? (Wat zegt u?) Een andere basbegeleiding onder dezelfde melodie? Zingen?

Het zal vooral om smaak gaan en om bescheiden keuzes die je zelf gaat leren maken. Jij bent de muzikant. Jij bespeelt jouw trekharmonica. Jij gaat je eigen handtekening leren zetten onder jouw stukken.
Een beetje avontuur dus.
 

JE KUNT JE NOG AANMELDEN!

Maar wees snel, want er zijn nog maar een paar plaatsen.

Was Wim Dictus nu gitarist of trekharmonicaspeler? Hij denkt dat hij het allebei kan. Op de geliefde trekzak heeft hij zich uitgeleefd in een paar soloproducties, is hij ruim dertig jaar muzikant geweest bij danscursussen.
Al enige tijd vindt hij zingen met de trekzak leuk en vindt daarin al zijn ervaring en techniek terug. Hij kan niet wachten om een en ander met jou te delen.


Bericht van een van onze sponsoren op Facebook:     
> De Accordeonspecialist
Steun De Harmonicahoek Naar boven Terug   > Home     > Nieuwsarchief       > Nieuws uit 2021         > Doorslaande Tongen           > Wim Dictus Hulp nodig als beginner?

Google Analytics Alternative
De Beukenhof te Biezenmortel: het nieuwe onderkomen voor Doorslaande Tongen