Een bundel voor iedereen die optreedt of gewoon houdt van...

Fraai Frans

De kift van de trekzak bij optredens wil nog wel eens zijn dat mensen de trekzak een typisch instrument vinden voor Franse melodieŽn en dus daarom prompt vragen. Pijnlijk als je dan met je mond vol tanden staat. De oplossing: wapen je met melodieŽn uit deze nieuwe bundel van Paul van Muijen van de trekzakpagina.

zaterdag 16 januari 2021
door Eduard Bekker

De gedachte van je publiek is niet onlogisch: Frankrijk is de bakermat van veel melodieŽn die uitermate geschikt zijn om op de trekzak te spelen. Bijna geen dorpsfeesten zonder ĎAccordeon Diatoniqueí voor de traditionele dansen. De melodieŽn zijn vaak kort, maar hebben de kracht van de herhaling met variatie.

Een goed begin van dit nieuwe jaar zou dus heel goed de aanschaf kunnen zijn van dit nieuwe muziekboek voor trekharmonica. De bundel bevat 70 nummers: een keuze uit populaire Franse melodieŽn, die uitermate geschikt zijn voor de trekharmonica.

De bladmuziek is uitgevoerd in noten, akkoorden en tablatuur. Zolang de corona-maatregelen van kracht zijn, krijg je 15% korting.

Eenvoudig tot gemiddeld

De meeste melodieŽn zijn van een eenvoudig tot gemiddeld niveau en ook erg bruikbaar als oefenmateriaal om de trekzak vlot te kunnen bespelen, bijvoorbeeld als vervolg op het muziekboek IkBegin van dezelfde auteur.

De notatie is gebaseerd op de CF-gestemde trekharmonica met een gedraaide vijfde tongplaat op de binnenrij. Tevens is tablatuur toegevoegd .
De Cis in een aantal nummers is in de notatie als duwend genoteerd aangezien de meesten de eerste tong hebben gedraaid ten behoeve van het A-akkoord.

Franse deunen mogen op geen enkel repertoire ontbreken!
 

Informatie en kopen

Bericht van een van onze sponsoren op Facebook:     
> De Accordeonspecialist
Steun De Harmonicahoek Naar boven Terug   > Home     > Nieuwsarchief       > Nieuws uit 2021         > Bundel Fraai Frans Hulp nodig als beginner?

Google Analytics Alternative
Symradern Ė een tweerijergroep uit Symra (Noorwegen)