Geveld door een moleculaire terrorist

Accordeonmuseum De Muse gestopt

De Muse vormde als museum jarenlang een baken op het Maldense Kerkplein.
  • De Muse vormde als museum jarenlang een baken op het Maldense Kerkplein.
Screendump van: Google Streetview

Zoals jullie wellicht al gehoord hebben is Muziekcafé De Muse in Malden definitief gesloten. Ook voor het Accordeonmuseum is het corona-virus een onoverkomelijke hindernis gebleken.

donderdag 1 oktober 2020

Ooit begon eigenaar Henk Kuik op een kamertje thuis met reparatie en stemmen. Later werd het een grotere werkplaats in de schuur. In 1998 werd de oude school aan het Kerkplein in Malden verbouwd. Deze bood plaats aan een accordeon- en harmonicawinkel met reparatieatelier.

Ondersteunende activiteiten

Het Accordeonmuseum en het muziekcafé maakten er een muzikale smeltkroes van, waar elke zondag gratis optredens plaatsvonden zonder entree.

Henk Kuik: We hebben in De Muse wel veel ‘ondersteunende activiteiten’ georganiseerd. Reparatie- en onderhoudworkshops (die ik in de toekomst zeker nog zal herhalen) en ook soms harmonicaworkshops en optredens van diverse bekende harmonicaspelers.
In de begintijd van TrekErEsUut werd dit landelijke evenement nog gehouden in het Kandinskycollege, vrijwel bij De Muse om de hoek. Degenen die na een uitputtend Hemelvaartweekend nog wat energie over hadden kwamen aansluitend gezellig naar De Muse, waar dan ook muziek was.
Gedenkwaardig is het optreden van Arie Doeksen en Frans van der Aa. Twee heel verschillende muzikanten die elkaar op het Muse-podium vonden. Echt een gelegenheidsduo apart.

De toekomst van de museumcollectie is nog ongewis.
  • De toekomst van de museumcollectie is nog ongewis.


Collectie

Maar met de huidige maatregelen is een muziekgroep al onmogelijk en met 15 á 20 mensen is dat wel een erg klein publiek. Het ziet er niet naar uit dat hier de komende tijd verandering in komt. Vandaar ons besluit. Na 22 jaar is het moment aangebroken om terug naar AF te gaan. Maar ‘old cowboys never die’ ofwel: een muzikant gaat nooit met pensioen. Dat geldt ook voor mijzelf.
Henk Kuik zoekt nog steeds een plek waar de collectie een veilig onderkomen kan vinden. Als dat niet lukt moet de zaak onder de hamer.

Castagnari

Het gebouw wordt verkocht. De winkel/werkplaats gaat in de naaste toekomst weer naar de eigen woning Reparatie en stemmen gaan daar gewoon door. Ook blijft Henk Kuik importeur van Castagnari.
De verkoop wordt grotendeels beperkt tot harmonica’s en mondharmonica’s.

Opruiming

De verhuur-instrumenten gaan in de aanbieding.
Bijvoorbeeld een stuk of tien Polverini C-F, Italiaanse 2-rijers. Ze kosten € 525,-
Voor docenten en verenigingen kosten ze € 400,- per stuk als er meerdere worden afgenomen.

Bladmuziek

Ook heb ik nog veel bladmuziek voor diatonische harmonica: o.a. Vlaamse Volksmuziekskes en danskes, Startershoek, Frans Tromp, Ad Kwakernaat, TradCD’s etc. etc.
Op alle bladmuziek voor harmonica zit 50% korting. Alles zo lang de voorraad strekt, natuurlijk.
De Muse is nog op vrijdag en zaterdag geopend van 10:00 tot 17:00 uur op het nog gebruikelijke adres op het Kerkplein. Daarbuiten op afspraak.
Wellicht zijn er leerlingen of verenigingsleden geďnteresseerd. Laat ze het even weten, als je wilt.
Die openingstijden zijn in principe tot 1 december a.s. daarna staat de info over de openingstijden op de website.
 


Bericht van een van onze sponsoren op Facebook:     
> De Accordeonspecialist
Steun De Harmonicahoek Naar boven Terug   > Home     > Nieuwsarchief       > Nieuws uit 2020         > De Muse gesloten Hulp nodig als beginner?
Bericht van een van onze sponsoren op Facebook:     
> De Accordeonspecialist

Google Analytics Alternative
Symradern – een tweerijergroep uit Symra (Noorwegen)