Met optreden en workshop

Andrea Capezzuoli entert Medemblik

Andrea Capezzuoli & groep. V.l.n.r. Andrea Capezzuoli, Paolo Censi, Nicola Brighenti en Milo molteni
  • Andrea Capezzuoli & groep. V.l.n.r. Andrea Capezzuoli, Paolo Censi, Nicola Brighenti en Milo molteni


De kans kwam voorbij om een goede groep muzikanten te kunnen boeken voor een optreden in Medemblik: zaterdagavond 21 maart a.s. organiseert de Trekzakvereniging West Friesland in muziekcafé Brakeboer een avond met Andrea Cappezzuoli e Compagnia, uit Italië, zullen een luister concert gaan geven. Tevens geeft Andrea Cappezzuoli de volgende dag een workshop.

21 en 22 maart 2020
door Cees Jansen en Remco Joosten

Aanvang 20.00 uur, einde ca 22.30 uur. De entree is zoals gebruikelijk vrij. In de pauze zal ook deze keer met de ‘pet’ worden rondgegaan.

 

Andrea Capezzuoli en Compagnia

De samenstelling van de groep bestaat tijdens deze special uit:

Andrea Capezzuoli en Compagnia, een groep opgericht in 2007 in Milaan, is een referentie voor de Italiaanse volksscène.
Verhalen, legendes, liedjes, ballades, dansen uit Noord-Italië zijn “gekruid’ met geluiden, melodieën en ritmes uit verschillende regio's van Europa en Amerika: uit de romantiek van de Franse Mazurka naar de overweldigende energie van de Québec Reel.
Een fusie in muziek tussen traditie en innovatie, waarbij het publiek gepakt wordt en het mee sleept op een mooie reis vol energie en plezier van de harmonica, piano, viool en stemmen begeleid door de voetritmes, de typische percussie die een unieke touch aan dit geluid geeft.
De groep heeft ook veel ervaring het balfolkcircuit. Het repertoire, dat varieert van Europese volksdansen voor koppels en groepen (Schots, wals, mazurka, cirkels, bourrées, rondeaux, chapelloises, endro, etc.) op de muziek uit Québec, Franstalig Canada, kan worden aangevuld met de aanwezigheid van een ‘caller’, de ceremoniemeester die de figuren van de dansen aangeeft.

Het diner

Op deze zaterdagmiddag en -avond organiseren wij weer een diner met het overheerlijke ‘pubfood’ van Jack. Leden en docenten, en een beperkt aantal belangstellenden van buiten de vereniging, kunnen daaraan deelnemen. Tezamen met de spelers zullen we de maaltijd gebruiken in het café.
Vanaf ca 17.00 - 17.30 uur ben je welkom voor een drankje; de gezamenlijke maaltijd start rond 18.00 – 18.30 uur.
Drankjes en maaltijd zijn voor ieder zijn/haar eigen kosten, zelf af te rekenen bij Jack. Jack wil graag vooraf de maaltijdkeuze weten, zie het menubord met keuze en prijzen in het café of op de website van Muziekcafé Brakeboer.

De workshop

Zondag 22 maart zal Andrea een workshop gaan geven. We laten ons verrassen over de inhoud, de workshop zal in het Engels zijn. We richten op ca 10 deelnemers, de workshop weer van 10.00 uur tot 15.00 uur, met een lunchpauze van 12.00 tot 13.00 uur.
Het café zal vanaf ca 9.30 uur open zijn, via de zij-ingang. Koffie en thee zullen dan verkrijgbaar zijn.
De workshop is voor leden en docenten gratis. De lunchkosten zijn wel € 12,50 p.p. (ter plaatse af te rekenen, graag gepast contant).
Natuurlijk reken je ook je koffie, thee en drankjes van deze dag na afloop weer even zelf af bij Jack.
Ook niet-leden van de vereniging kunnen zich aanmelden voor een workshop indien er nog plaatsen over zijn. De kosten voor niet leden bedragen dan € 12,50 p.p. voor de workshop (dus excl. de bovengenoemde kosten voor lunch).
We gaan er daarbij van uit dat je ook deelneemt aan de lunch.
Mocht je niet willen deelnemen aan de lunch of vegetarisch willen lunchen, vermeld dit dan ook even. We hopen op je begrip dat leden van de vereniging wel voorrang zullen hebben boven belangstellenden van buiten de vereniging.
Na 6 maart zullen we belangstellenden van buiten de vereniging gaan informeren mbt wel/geen plaats in de workshop. Inschrijvingen van leden later dan 6 maart kunnen daarmee mogelijk niet meer gehonoreerd worden.

We hopen je bij deze Special weer te mogen ontmoeten in het muziekcafé, en natuurlijk ook bij de workshop.

Steun De Harmonicahoek Terug   > Home     > Nieuws       > Nieuws uit 2020         > Andrea Capezzuoli in Medemblik
Bericht van een van onzer sponsors op Facebook:
Toon Sileon Muziek.


Google Analytics Alternative