Trekharmonicafestival Veldhoven 2019

De workshops

’s Morgens zijn er twee workshops voor de trekharmonica waarvoor aanmelding vooraf vereist is.

Workshop Trekharmonica Spelen met akkoorden

van 3/4 tot 6/8 door Cocky van de Burgt voor CF
Niveau: beginners en begonners

Voor beginners en begonners die al een leuk walsje op de trekharmonica kunnen spelen maar er best nog een bekende meedeiner bij willen. Cocky zal vooral aandacht besteden aan de begeleiding met akkoorden. De akkoordgrepen worden van tevoren toegestuurd.
Cocky hoopt dat je deze gaat toepassen bij al je meezingers en vooral bij het samenspel.
Het spelen wordt er een stuk eenvoudiger, leuker én interessanter van.
Ook zal er een balfolk-jig aan bod komen, over een dramatisch geschiedenis, waarbij vooral aandacht zal zijn voor het lekker dansant spelen van een vlotte vrolijke 6/8-maat.
En als er dan nog tijd over is gaan we nog wat werken aan eigen variaties en improvisaties. We spelen van bladmuziek en met behulp van akkoordschema’s.
 

Workshop Trekharmonica dynamiek, balgbeheersing en ritmiek

door Remco Sietsema voor CF
Niveau: midden en gevorderd

Remco Sietsema vertegenwoordigt een nieuwe generatie trekharmonicaspelers.
Hij speelde in de formaties The Tunes en Merals Harem. Tegenwoordig heeft hij zijn eigen band en speelt hij zelfgeschreven composities, waarin hij vele stijlen combineert: van wereldmuziek tot funk en van jazz tot reggae. In 2017 bracht hij het album Sultana uit.
Remco is niet alleen muzikant, maar ook (muzikaal) acteur. Hij speelde o.a. de rol van Songman in de musicalproductie War Horse (Stage Entertainment). Deze rol werd toevalligerwijs in Engeland eerder al door Tim van Eyken -vroeger een grote inspiratie voor Remco- gespeeld.
 

Remco is een uitstekend docent, met ca. 15 jaar ervaring in lesgeven aan individuen en groepen van verschillende niveaus. Hij schrijft zijn oefenmateriaal zelf in de vorm van frisse, nieuwe liedjes. Zo kan hij de les sturen en inspelen op de behoeftes van de leerling(en).

Workshop

In de workshop houden we ons bezig met dynamiek, balgbeheersing en ritmische accenten, maar ook hoe je vervolgens van deze technische elementen een muzikaal geheel maakt. Er wordt aandacht besteed aan coördinatietechniek tussen rechter- en linkerhand en verkennen we verschillende basmogelijkheden. Dit alles aan de hand van nieuwe, toegankelijke liedjes.
 

Steun De Harmonicahoek Terug   > Home     > Nieuws       > Nieuws uit 2019         > Trekharmonicafestival Veldhoven           > De Workshops
Bericht van een van onzer sponsors op Facebook:
Kuikaccordeons.
Castagnari

Il 6 maggio di 190 anni fa, Cyrill Demian, brevettò questo piccolo strumento, "accordeon", usato per accordare pianoforti.
E' grazie a lui se nel 2019 costruiamo organetti suonati in giro per il mondo!
____

Trekharmonicafestival & mondharmonica Veldhoven


Google Analytics Alternative