Naar De Alde Faenen in oktober

Wandelweekend Friesland

Wandelweekend oktober: weer een prachtinitiatief van Mark Söhngen en Hilbert Post.
  • Wandelweekend oktober: weer een prachtinitiatief van Mark Söhngen en Hilbert Post.


Mark Söhngen en Hilbert Post organiseren begin oktober voor de 10e keer (!) een Trekharmonika-Wandel-Weekend. We gaan, zoals de naam al zegt, een weekendje trekharmonika spelen en wandelen, deze keer in het prachtige natuurgebied de Alde Faenen in hartje Friesland.

5-6-7 oktober 2018

De workshop

Mark geeft de trekharmonikaworkshop. We kiezen een paar mooie, gevoelige, sensuele, vrolijke en swingende melodieën uit het rijke repertoire waaruit we als trekharmonikaspeler kunnen kiezen, van middeleeuwen via blues en balfolk tot popmuziek aan toe. En dan gaan we eens goed bekijken hoe het stuk in elkaar zit: struktuur, akkoordenschema, en hoe we dat het mooist kunnen spelen: vingerzetting, balgvoering, dynamiek, hoe krijg je er de swing in of laat je het juist heel droevig klinken?

De wandelingen

Hilbert begeleidt 2 wandelingen van zo’n 2 uur, die zullen gaan door de prachtige natuurgebieden de Jan Durkspolder en door Reid om e Krite, een vogelrijk gebied. Het wandeltempo wordt afgestemd op de groep.
Hilbert is een ervaren wandelaar en speelt ook trekharmonika. Bovendien is hij een fantastische kok en zorgt dus voor alle maaltijden.

Het verblijf

We overnachten in groepsaccommodatie De Kern, tussen Earnewoude en Oudega (Smallingerland 9216 XC).
Er zijn 8 kamers voor 2 personen en 1 kamer voor 3 personen.
Er is een mooie grote centrale ruimte waar we zullen spelen en eten.
Maximum aantal deelnemers is 15. Eventuele partners die niet muziek maken maar wél willen wandelen, fietsen, de omgeving verkennen, fotograferen, etc. zijn welkom.

De kosten

Voor dit weekeinde bedragen de kosten € 195. Dit is inclusief alle maaltijden (vrijdagavond diner tot zondagmiddag lunch), begeleide wandelingen, workshop, koffie en thee, lakenpakket.
Zelf meenemen: trekharmonika, wandelschoenen, toiletartikelen, handdoek.

Heb je nog vragen over de trekharmonika-workshop:

Voor alle overige vragen en aanmelding:


Bericht van een van onzer sponsors op Facebook:     
> Zweverink Muziek.
Steun De Harmonicahoek Naar boven Terug   > Home     > Nieuwsarchief       > Nieuws uit 2018         > Wandelweekend Fryslân Hulp nodig als beginner?

Google Analytics Alternative
Groepsfoto Equinoccifest 2023 in Cambrils - Catalonië