De hele harmonicagroep van dit weekend.
  • De hele harmonicagroep van dit weekend.
Foto: Mark Söhngen

Blijvend succesnummer

Workshoppen en Wandelen

De wandelweekends van Mark (workshop) en Hilbert (koken, onderdak regelen en wandeling uitzetten) zijn na tien keer nog steeds ruimschoots volgeboekt.
  • De wandelweekends van Mark (workshop) en Hilbert (koken, onderdak regelen en wandeling uitzetten) zijn na tien keer nog steeds ruimschoots volgeboekt.


Mark Söhngen en Hilbert Post wekken zoveel belangstelling voor hun combinatie wandelen en workshoppen, dat het wandelweekend in Friesland twee keer kon worden georganiseerd. Het weekend van 7 tot 9 september was het eerste in het Friese veengebied, maar inmiddels wel het 10e wisseltonige -Wandel-Weekend. We zijn, zoals de naam al zegt, een weekendje trekharmonika wezen spelen en wandelen: deze keer in het prachtige natuurgebied de Alde Faenen in hartje Friesland.

7-9 september 2018
door Eduard Bekker • Foto’s Mark Söhngen, Eduard Bekker en Hilbert Post

Wandelen en een workshop blijkt dus een goede combinatie. Dé gelegenheid om die spelende mensen uit je workshop wat beter te leren kennen. De workshop van Mark was dit keer ook uitstekend. Vooral omdat hij zoals vanouds dieper op de theorie in gaat.
Hoe ga je met gebroken akkoorden om? We oefenden het met een musette? Hoe ga je van een ‘trekkende’ melodie uit? We hadden een cajun-melodie als voorbeeld. Hoe begeleid je jezelf? We deden een redelijk geslaagde poging met een gospel. En de eerste stappen naar hoe je met je handen kunt spelen wat je oren horen - vermits er maar een trekharmonica tussen zit.

Doorslaande Tongen

Het volgende weekend van oktober zit waarschijnlijk - heel begrijpelijk - ook weer vol. Maar ook tijdens Doorslaande Tongen kun je je kennis van en vaardigheden op de trekharmonica verrijken bij de workshop van Mark Söhngen of een van de andere docenten. Maar wees er snel bij, want het kan zo tegen oktober/november wel eens hard gaan.

De start van de wandeling.
  • De start van de wandeling.
Deze sluipweg voert naar een vogelschuilhut.
  • Deze sluipweg voert naar een vog...
Zomaar een plasje. Zoals zovelen in de dit drassige gebied.
  • Zomaar een plasje. Zoals zovelen...
Zodra we terug zijn stort Hilbert zich op de pannen.
  • Zodra we terug zijn stort Hilber...

Bericht van een van onzer sponsors op Facebook:     
> Zweverink Muziek.
Steun De Harmonicahoek Naar boven Terug   > Home     > Nieuwsarchief       > Nieuws uit 2018         > Wandelweekend Eernewoude Hulp nodig als beginner?

Google Analytics Alternative
De wandeltochten voerden ons soms langs opmerkelijke landschappen. Zoals hier, waar de bomen
de geest hebben gegeven door de waterstand terug te brengen naar het natuurlijke peil.