Ook als ‘superstar’ op de trekzak blijft het sappelen

Dwayne Verheyden: razend populair in Mexico en Texas, maar onbekend in Nederland

De front van het LEEF-katern van vrijdag 31 augustus.
  • De front van het LEEF-katern van vrijdag 31 augustus.


Dagblad De Limburger wijdt op 31 augustus terecht drie pagina’s aan harmonicafenomeen Dwayne Verheyden. De 26-jarige speler van TexMex en Mexicaanse grensmuziek is internationaal allang doorgebroken, maar in Nederland alleen bekend bij enkele liefhebbers uit het wereldje van de trekharmonica en de conjunto.

vrijdag 31 augustus 2018
door Eduard Bekker

Dwayne Verheyden bezocht op zijn 16de al een keer het Trek er es Uut, het trekzakfestijn, dat toen nog in Nijmegen plaats vond. Sindsdien is hij in Texas en Mexico een begrip geworden, omdat hij een waardig opvolger is in de stijl van Flaco Jimenez, de overbekende conjuntospeler, wiens stijl Dwayne heeft overgenomen. De TexMex-nestor heeft hij al regelmatig ontmoet en met hem heeft hij al regelmatig opgetreden.

Stem

Dwayne hoopt nog steeds op een echte doorbraak die zoveel geld in het laadje brengt, dat hij er van kan leven. Dat zou hij zich permanent in Mexico willen vestigen. Maar een goed inkomen is voor veel goede musici heden ten dage een probleem. Hij hoopt stiekem op een doorbraak met Piérdete - een single die is uitgebracht met de Texaanse zangeres Berna Rodriguez. Daar blijkt hij ook een verdienstelijk zanger, wat overigens al in een heel vroeg stadium duidelijk was: hij zong al jong in vloeiend Spaans.

In zwijm

Zeer terecht besteedt het dagblad De Limburger een interview van drie pagina’s aan hem. Want het is toch opmerkelijk dat een jongen uit een klein Limburgs plaatsje nog in 2016 door de gouverneur van Nuevo León is benoemd tot toeristisch ambassadeur van deze Noord-Mexicaanse deelstaat.
Hopelijk maakt het artikel hem weer wat bekender. Want heel frappant: in Mexico vallen meisjes bijna letterlijk in zwijm als ze hem tegenkomen, maar hier in Nederland in de buurt van zijn Limburgse woonplaats Montfort kijken de mensen niet op of om als hij daar samen met achterneef Geert (gitaar) evergreens laat horen.


Bericht van een van onze sponsoren op Facebook:     
> Zweverink Muziek
Steun De Harmonicahoek Naar boven Terug   > Home     > Nieuwsarchief       > Nieuws uit 2018         > Dwayne Verheyden Hulp nodig als beginner?

Google Analytics Alternative
Symradern – een tweerijergroep uit Symra (Noorwegen)