Wim Dictus, Mark Söhngen, Greet Wuyts en Simone Bottasso komen in mei en juni een workshop geven in Nieuwegein.
  • Wim Dictus, Mark Söhngen, Greet Wuyts en Simone Bottasso komen in mei en juni een workshop geven in Nieuwegein.


Met nationale en internationale docenten

Workshops in Nieuwegein

Wouter Kuyper - bekend van de Trekzakacademie in Nieuwegein organiseert in de maanden mei en juni een aantal workshops. Schrijf je zo snel mogelijk in om zeker te zijn van een plekje, en ook om de docenten zekerheid te geven of het doorgaat.

Mei en juni 2018
door Wouter Kuyper

Elke docent heeft altijd zijn eigen sterke en zwakke punten, en daarmee is het dus erg goed voor de ontwikkeling van je spel om ook van anderen input te krijgen. Nu is het moment:

 
17 mei - Warme zomeravondmuziek met Greet Wuyts

De zomer van 2018 wordt warm en zwoel; de zon schijnt meer dan ooit en de avonden brengen we buiten door, onder een flonkerende sterrenhemel … spelend op onze trekharmonica.

De melodieën die we leren in deze workshop zijn zonnig en zuiders, soms een beetje melancholiek, en heel geschikt voor deze komende zomer. Ook tweede stem en begeleiding met akkoorden op de melodiekant worden geoefend.

De schema’s en de noten staan genoteerd en er is tablatuur geschreven.

Greet Wuyts begon trekharmonica te spelen toen ze student was in Gent; een minnaar schonk haar het instrument … hij verdween, maar de passie voor de trekharmonica bleef.
Nu geeft ze les aan de muziekacademie, wordt regelmatig gevraagd voor workshops en begeleidt de dansstages van het duo ‘MicheuStef’ en van Katrien van Craenenbroeck.
Greet is ook verbonden aan het Muziekinstrumentenmuseum te Brussel; daar werkt ze voor de educatieve dienst.
En ze speelt al jaren op folkbals in binnen-en buitenland met haar groep ‘Cecilia'.
en nu ook met ‘Filenko’.
 

24 mei - Simone Bottasso, Groovy en Funky

In this workshop we're gonna work on groove and funky accompaniments with diatonic accordion. We will discover many conventional and unconventional percussive aspects of our instrument.

You don't need to read music: just bring your accordion, a recording device (phone is ok!), your rhythmic skills and a lot of questions and curiosity: I'll provide the rest.

The melody where we will be working on will be provided beforehand with the suggested push/pulls (blue/red): we will work together on the accompaniment. You can listen to this piece in the second track of this album (it's the 2nd part of the piece)
De workshop is voor de gelegenheid speciaal voor CF-trekzak! (Normaal speelt Simone GC).

Musician, composer and conductor, Simone Bottasso began playing the accordion studying the occitan and french traditional music. He studied accordion with Riccardo Tesi, Norbert Pignol, Marc Perrone, Silvio Peron; he graduates as well in classical and jazz flute in ‘Conservatorio G.Verdi di Torino’ where he studied with Furio Di Castri, Emanuele Cisi, Giampaolo Casati and Dado Moroni.
In 2013 he moved to Rotterdam to study jazz, contemporary and electronic composition.
He is collaborating as a musician and composer with several projects and ensembles: Duo Bottasso,
Abnoba, Triotonico, Folk Messengers, DNL - Digital Nature of Life
 

 
31 mei - Wim Dictus met liedbegeleiding

‘Under the boardwalk’ van The Drifters wordt het lied dat als uitgangspunt gaat dienen voor het spelen van popliedjes op de trekharmonica. Dit lied leent zich ervoor om het te zingen, jezelf te begeleiden op je instrument, het nummer persoonlijk in te kleuren: vocaal naast instrumentaal.

Er komen algemene vaardigheden en wetmatigheden aan bod die voor elk lied of stuk gelden: opbouw, dynamiek, akkoorden, versieringen.

Hopelijk ken je het lied, en anders kun je er alvast aan wennen via YouTube of Spotify. Ook dat is een leerproces: op jacht gaan naar repertoire en te leren horen of het ‘iets’ voor jou is.

Wim Dictus (Zundert, 1957) vertolkt Spaanstalige en Engelstalige muziek van zanger-componisten uit al die veertig jaar dat hij zelf al gitaar speelt en zingt. Dat zijn vooral liedjes waar hij iets mee heeft vanwege de tekst of de melodie. Niets is fijner dan een eigen smoel geven aan goede, reeds bestaande, tijdloze of onverslijtbare nummers, aldus Wim. Gereedschappen: gitaren, (diatonische) accordeons, mondharmonica’ s én zijn stem.
 

 
14 juni - Mark Söhngen met Musette

In de Parijse café’s bleven de muzikanten uit de Auvergne hun eigen dansmuziek spelen, op hun van huis meegebrachte ‘musettes’, een klein type doedelzak. Later namen de accordeons hun rol over, maar de naam Musette bleef voor altijd verbonden met de muziekstijl: vrolijke/melancholieke vlotte dansmuziek uit de volkse kroegen rond Montmartre.

Leuke muziek om te spelen op onze trekharmonikas: mooie melodieën, snelle triolen, gebroken akkoorden, pittig, maar de moeite van het proberen meer dan waard.

We gaan in deze workshop eens kijken hoe zo’n musette in elkaar zit en we werken van makkelijk naar moeilijk toe.

Mark speelt trekharmonika en akkordeon in Taaftere, Kruis en Mol, Captain Gumbo en Wangston Brothers.
 

Alle avonden kosten € 20,–.
Graag vantevoren overmaken op NL41rabo0364195614 t.n.v. Wouter Kuyper. o.v.v. docentnaam en eigen naam.
(+ een bijdrage voor koffie/thee, mee te nemen op de avond zelf)

De avonden beginnen met om 19:30 uur met koffie. Dan kunnen we om 20.00 uur van start.


Bericht van een van onze sponsoren op Facebook:     
> De Accordeonspecialist
Steun De Harmonicahoek Naar boven Terug   > Home     > Nieuwsarchief       > Nieuws uit 2018         > Workshops Wouter Kuyper Hulp nodig als beginner?

Google Analytics Alternative
Symradern – een tweerijergroep uit Symra (Noorwegen)