Mijn vriend, ik mis je nu al

Het origineel van een onbekende schrijver. De ingekorte en hopelijk enigszins kloppende vertaling heb ik hier geplaatst.
  • Het origineel van een onbekende schrijver. De ingekorte en hopelijk enigszins kloppende vertaling heb ik hier geplaatst.


Bernard Loffet, de ‘barefoot-muzikant’ stierf plotseling op 52-jarige leeftijd op vrijdag 30 maart na een beroerte.

30 maart
door Eduard Bekker (vertaling)

Al jong geďnteresserd in muziek, ontdekte Bernard Loffet op 17-jarige leeftijd de diatonische accordeon, die hij nooit meer zou afzweren. De Caudannais was sindsdien regelmatig op de Bretonse fest-nozzen te horen.

Mijn vriend ik mis je nu al

De aankondiging van zijn verdwijning heeft zijn vrienden die geraakt. Een van de eerste openbare homages werd gepost op Facebook, in de middag, door Pascal Granga:

Een autodidactisch vakman, hij heeft zichzelf gevormd en is er door volharding in geslaagd zijn accordeons over de hele wereld te laten klinken.
Nieuwsgierig naar alles, maakte hij zich het Bretons en haar tradities eigen. Vaak werkte hij na een drukke dag in zijn Caudan-workshop tot laat in de nacht om een mengpaneel te verbeteren, een microfoon uit te vinden of een geluidssysteem te ontwikkelen.

Je zult vreselijk gemist worden door je vier dochters en wij, die net een vriend hebben verloren, een musicien met een enorm talent, een geweldige verdediger van de Bretonse muziek.

Bernard, mijn vriend, ik mis je nu al ...

Dit is een gecomprimeerde bewerking van het knipsel met behulp van Google Translate en een bescheiden kennis van het Frans.


Bericht van een van onze sponsoren op Facebook:     
> Zweverink Muziek
Steun De Harmonicahoek Naar boven Terug   > Home     > Archief       > 2018         > IM Bernard Loffet           > Necrologie Hulp nodig als beginner?

Google Analytics Alternative
Symradern – een tweerijergroep uit Symra (Noorwegen)