Workshop Gerard Gerritsen zal al gauw propvol

‘Oss’ ging diatonisch weer helemaal los!

Gerard Gerritsen was speciaal voor deze workshop naar Oss gereisd: een hele eer voor het inrichtend comité aldaar.
  • Gerard Gerritsen was speciaal voor deze workshop naar Oss gereisd: een hele eer voor het inrichtend comité aldaar.


Streven is om de deelnemers aan de workshop een verwendagje te bezorgen. Vaak muzikanten met een groot hart: mantelzorgers, oppas-opa’s en oma’s, of hard werkenden die een zich een muzikale-onderdompel-zaterdag permitteren. Een muzikale spa. Het zonnetje stond op 10 maart op de hoge ramen van het oude schoolgebouw, Gerard Gerritsen glom.

zaterdag 10 maart 2018
door Ardy Proot

Enthousiasme, warmte, verrast door de hoge opkomst? Een 25-tal deelnemers en de ‘binnenloop’ vulden de ruimte. Met dank aan het krantenartikel.

Het waren trekharmonica spelers, gewoon belangstellenden en zelfs een stel dat ik ooit op een camping in Heemstede heb ontmoet. Hij zong mee maar zij had - slim - haar dwarsfluit mee genomen en speelde ook een partijtje mee. Daar reageerde een van de deelneemsters op: had ‘voor de zekerheid’ haar dwarsfluit meegenomen, maar koos toch voor de trekharmonica. Samen met de gasten versterkte ze het slotlied Va Pensiero.

Samenspel-dag

De gasten zongen mee (Gerard heeft altijd bladmuziek genoeg bij zich) of pakten een van de ritme instrumenten die voor het grijpen lagen.Het werd een samenspel-dag zoals Gerard het voor ogen heeft. Een van m’n muziekmaatjes sprong bij toen de laatste hand aan de lunch gelegd moest worden…..kortom: een muzikale spa deze zaterdag in het Zuidergebouw – Oss.

Volgende workshop: Wim Claeys op 31 maart. Dit is tevens de laatste voor de lente/zomer.In september starten we weer een nieuwe serie.


Bericht van een van onzer sponsors op Facebook:     
> Zweverink Muziek.
Steun De Harmonicahoek Naar boven Terug   > Home     > Nieuwsarchief       > Nieuws uit 2018         > Workshop Gerard Gerritsen Oss Hulp nodig als beginner?

Google Analytics Alternative
Groepsfoto Equinoccifest 2023 in Cambrils - Catalonië