Oss presenteert: workshop Mark Söhngen

Muziek van de meester kleermaker

Zittend op een tafel, heeft hij ze, tijdens het prikken van de naald, op z’n Brabants bezongen: de vrome- en minder vrome vrouwtjes. De speelse jonge mannen en de hele brave Hendriken uit zijn dorp. Matthei verzamelde die (vaak ondeugende) oude liedjes, zoals de knopen in zijn doosje. Schreef ze op, in de hoop dat iemand,later.
  • Zittend op een tafel, heeft hij ze, tijdens het prikken van de naald, op z’n Brabants bezongen: de vrome- en minder vrome vrouwtjes. De speelse jonge mannen en de hele brave Hendriken uit zijn dorp. Matthei verzamelde die (vaak ondeugende) oude liedjes, zoals de knopen in zijn doosje. Schreef ze op, in de hoop dat iemand,later.


Vaak is een workshop een verrassing. Maar: " .... ik heb een heel oud handschrift in mijn archief, wel 100 jaar oude melodieën van Mr. Kleermaker Matthei uit Gemert. Van rond 1917 ! Daar ga ik zeker iets mee doen." verklapt Mark.

zaterdag 27 januari 2018
door Ardy Proot

Wat zou het de oude kleermaker plezieren als hij wist dat Mark Söhngen ze ooit in handen zou krijgen. Mark maakt regelmatig liedjes in dezelfde sfeer!
Speelt en zingt in o.a. Taaftere met Brabantse klank, op z’n Gemerts misschien?
 


Bericht van een van onze sponsoren op Facebook:     
> Zweverink Muziek
Steun De Harmonicahoek Naar boven Terug   > Home     > Nieuwsarchief       > Nieuws uit 2018         > Workshop Oss Mark Söhngen Hulp nodig als beginner?

Google Analytics Alternative
Symradern – een tweerijergroep uit Symra (Noorwegen)