De laatste keer?

We gaan even terug naar Trek er es Uut dit voorjaar. He, wat is dat nou voor een leuk affiche en wat een klinkende namen staan erop. Daar moet ik het mijne van hebben.

17 - 19 november 2017
door Bart Reindersma

Doorslaande Tongen en waarschijnlijk de laatste keer (hadden wij dat echt gezegd? Dan werkt dat blijkbaar wel, maar volgend jaar waarschijnlijk weer gewoon een nieuwe Doorslaande Tongen, hoor, E.B.).

De laatste keer? Daar wil ik dan nog eenmaal bij zijn. Ik overleg met (muziek) vrienden en en bloc wordt besloten in te schrijven. Ieder voor zich bij zijn eigen keuze om er in ieder geval dan maar een hele leuke laatste keer van te maken.

Maar dan......

Marathon

De organisatievorm, De klinkende namen, het begint te lopen en? Het zit VOL. Eduard stuurt het verlossende berichtje, it geat troch (het gaat door).
Waarom deze elfstedenkreet? Nou daar komt u wel achter als u besluit ook ooit nog eens naar Doorslaande Tongen te gaan. Een marathon is het. Van vrijdagavond bij aankomst tot zondagnamiddag de presentatie. Met boven alles genieten met de hoofdletter G.

Verzoekhoek

Wat ik persoonlijk een gouwe zet vind is Mieke’s verzoekhoek. Echt heel leuk. Je hebt een melodie, wilt hem spelen maar je mist de tablatuur. Mieke is je reddende engel. Voor mij heeft ze het wonderschone Baskische Ostatuko Neskatxaren Koplak op tablatuur gezet.

Weergaloos

Tja en voor de rest. Ik kan alleen maar uit mijn eigen groep (Greet Wuyts) spreken, over het plezier wat we hebben gehad met Greet. Over haar opmerkingen, de muziek die ze ons geleerd heeft op haar eigen doortimmerde manier. Maar dat geldt voor alle docenten toen ik naar de presentatie op zondagmiddag luisterde. Mark op zijn eigen creatieve manier, Ad met zijn Homing wals, Harry met zijn zelf geschreven melodieën, en tja ik kan er niet omheen, onze eigen Eduard met zijn weergaloze manier van presenteren, tenminste als hij niks heeft kunnen voorbereiden, dan is hij op zijn best!

Uit as herrezen

Het enige minpunt aan alles is dat er toch mensen zijn die, als er gesteld wordt twee melodieën op het open podium te mogen spelen, rustig vier of vijf melodieën gaan spelen. Ze maken het er niet interessanter op.
Nou u zult uit dit stukje wel begrepen hebben dat Doorslaande Tongen uit de as herrezen is en er volgend jaar gewoon weer een aflevering georganiseerd gaat worden.

Nu alleen oppassen dat het niet teveel dringen wordt....

Eduard en Mieke en alle docenten BEDANKT!


Bericht van een van onzer sponsors op Facebook:     
> Zweverink Muziek.
Steun De Harmonicahoek Naar boven Terug   > Home     > Nieuwsarchief       > Nieuws uit 2017         > Doorslaande Tongen           > Verslag Bart Reindersma Hulp nodig als beginner?

Google Analytics Alternative
Conferentiecentrum ‘De Glind’ bij Barneveld: thuishonk van Doorslaande Tongen